Tak takové karbanátky jste ještě nejedli, hned po prvním zakousnutí pocítíte jejich šťavnatost

Není nad to mít možnost dát si lahodný pokrm, nad jehož přípravou nestrávíte mládí a zároveň se vám odmění svou šťavnatostí. Tyto karbanátky všechno splňují. 

Máte chuť na pořádný oběd, ale už vám dochází inspirace, co byste měli vařit? Nemusíte se neustále dělat s náročnými omáčkami a jinými pokrmy, které musíte při přípravě neustále hlídat a nemáte tak čas na nic jiného. Na tyto karbanátky jen připravíte maso a během pečení máte čas na spoustu dalších a užitečnějších věcí, které byste jinak nestihli. A jako odměnu si na nich poté můžete i s celou vaší rodinou pořádně pochutnat, rozhodně vás zasytí a nebudete litovat.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Mleté maso – 500 g
  • Brambory – 200 g (cca 2 kusy)
  • Cibule – 100 g
  • Česnek – 2 až 3 stroužky
  • Chleba – 80 g (cca 3 plátky)
  • Plnotučné mléko – 150 ml
  • Zakysaná smetana – 1 až 2 lžíce
  • Máslo – 50 g
  • Sůl – půl lžičky
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Nachystejte si středně velkou mísu a chléb do ní nalámejte na kousky. Poté k němu přilijte plnotučné mléko a vyčkejte, než se do kousků chleba nasákne. Následně dejte nasáknutý chléb do mixéru a důkladně směs promixujte. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno, poté ji dejte do již vyčištěného mixéru.

Stroužky česneku také oloupejte a buď je nasekejte nadrobno, nebo je do mixéru prolisujte. Opět vše mixujte, dokud nezískáte konzistenci připomínající pyré. Brambory oloupejte, omyjte je od škrobu a nastrouhejte je nahrubo. Do hluboké mísy dejte mleté maso a přidejte k němu nastrouhané brambory, pyré z chleba, pyré z česneku a cibule a nakonec směs dochuťte solí a mletým černým pepřem.

Vše ručně promíchejte, dokud se suroviny nepropojí. Nakonec do směsi ještě přimíchejte zakysanou smetanu. Formu na pečení vymažte olejem a z masového těsta vytvarujte oválné karbanátky, všechny je dejte do formy. Vložte formu do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte karbanátky cca 15 minut. Po vyndání karbanátků z trouby je pomažte máslem a pokračujte v pečení na dalších 15 až 20 minut. Hotové karbanátky pomažte rozpuštěným máslem a můžete je podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*