Není nad to mít možnost dát si lahodný pokrm, nad jehož přípravou nestrávíte mládí a zároveň se vám odmění svou šťavnatostí. Tyto karbanátky všechno splňují.
Máte chuť na pořádný oběd, ale už vám dochází inspirace, co byste měli vařit? Nemusíte se neustále dělat s náročnými omáčkami a jinými pokrmy, které musíte při přípravě neustále hlídat a nemáte tak čas na nic jiného. Na tyto karbanátky jen připravíte maso a během pečení máte čas na spoustu dalších a užitečnějších věcí, které byste jinak nestihli. A jako odměnu si na nich poté můžete i s celou vaší rodinou pořádně pochutnat, rozhodně vás zasytí a nebudete litovat.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
- Mleté maso – 500 g
- Brambory – 200 g (cca 2 kusy)
- Cibule – 100 g
- Česnek – 2 až 3 stroužky
- Chleba – 80 g (cca 3 plátky)
- Plnotučné mléko – 150 ml
- Zakysaná smetana – 1 až 2 lžíce
- Máslo – 50 g
- Sůl – půl lžičky
- Mletý černý pepř – dle chuti
- Rostlinný olej – dle potřeby
Nachystejte si středně velkou mísu a chléb do ní nalámejte na kousky. Poté k němu přilijte plnotučné mléko a vyčkejte, než se do kousků chleba nasákne. Následně dejte nasáknutý chléb do mixéru a důkladně směs promixujte. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno, poté ji dejte do již vyčištěného mixéru.
Stroužky česneku také oloupejte a buď je nasekejte nadrobno, nebo je do mixéru prolisujte. Opět vše mixujte, dokud nezískáte konzistenci připomínající pyré. Brambory oloupejte, omyjte je od škrobu a nastrouhejte je nahrubo. Do hluboké mísy dejte mleté maso a přidejte k němu nastrouhané brambory, pyré z chleba, pyré z česneku a cibule a nakonec směs dochuťte solí a mletým černým pepřem.
Vše ručně promíchejte, dokud se suroviny nepropojí. Nakonec do směsi ještě přimíchejte zakysanou smetanu. Formu na pečení vymažte olejem a z masového těsta vytvarujte oválné karbanátky, všechny je dejte do formy. Vložte formu do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte karbanátky cca 15 minut. Po vyndání karbanátků z trouby je pomažte máslem a pokračujte v pečení na dalších 15 až 20 minut. Hotové karbanátky pomažte rozpuštěným máslem a můžete je podávat. Dobrou chuť!
Napište komentář