Jak připravit luxusní jablečný koláč podle staroněmeckého receptu: Po ochutnání už z jablek v životě nic jiného neupečete

Tento skvělý koláč se hodí nejen na nějaké oslavy, ale také si ho můžete udělat jen tak k odpolední kávě. Je velmi jednoduchý.

Pokud máte doma velké množství jablek, určitě se vám budou hodit recepty, do kterých se jablka dávají. A právě takový je i tento recept. Do toho je velmi jednoduchý, takže ho zvládne naprosto každý. Takže pokud máte pár minut, které můžete strávit v kuchyni, na nic nečekejte a udělejte si ho. Nebudete litovat.

Co budete potřebovat

  • 100 g másla
  • 8 vajec
  • 250 g mouky
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 lžíci cukru
  • 200 g moučkového cukru
  • 10 g citronové kůry
  • 4 jablka
  • 1 sáček mleté skořice

Velmi jednoduchý recept

Nejprve si vyšlehejte změklé máslo s cukrem a postupně do toho přidávejte 5 vajec a pořádně šlehejte. Přidejte nastrouhanou kůru z jednoho citronu a také mouku. Vše důkladně promíchejte a těsto nalijte do formy, kterou jste si před tím vyložili pečicím papírem. Pomocí stěrky těsto uhlaďte.

Nyní si oloupejte jablka a nakrájejte je na plátky. Po celé ploše těsta je rozložte. V hluboké míse si smíchejte zakysanou smetanu, 3 vejce, skořici a cukr. Všechny ingredience rozmíchejte úplně do hladka. Tuto směs nalijte rovnoměrně na plátky jablek. Takto připravenou buchtu dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 30 minut.

A je hotovo

To, jestli je buchta hotová můžete zkontrolovat podle špachtle. Upečenou buchtu ještě za tepla posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na malé čtvercové kousky. A můžete podávat. Podávejte buchtu s čajem a nebo s kávou. Věřte tomu, že se po ní doslova zapráší. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*