Světový pekař prozradil tajemství nejúžasnějších šátečků všech dob. Klíčem je tato ingredience za pakatel navíc

Není nic lepšího, než si po náročném dni pochutnat na sladkém a domácím pečivu, o kterém víte, že bylo tvořeno s láskou a hlavně z poctivých ingrediencí. 

Pokud máte chuť na šátečky se sladkou náplní, nemusíte kvůli tomu ihned utíkat do nejbližší pekárny. Z tama je sice pečivo dobré, ale nikdy se nevyrovná tomu, které si doma sami a s láskou upečete. Třeba za pomoci tohoto receptu, který je na provedení více než jednoduchý a nezabere vám zas ani tak moc času. Suroviny jsou naprosto běžné a seženete je prakticky všude a bez obav. Ve výsledku na celé várce velmi ušetříte a hodit se vám bude i na druhý den na svačinu.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Hladká mouka – 350 g
  • Teplé plnotučné mléko – 180 ml
  • Sušené droždí – 7 g
  • Vanilkový cukr – 8 g
  • Krupicový cukr – 3 lžíce
  • Rostlinný olej – 3 lžíce
  • Vejce – 1 kus
  • Sůl – špetka

Náplň:

  • Plnotučné mléko – 300 ml
  • Vejce – 1 kus
  • Moučkový cukr – 3 lžíce
  • Škrob – 2 lžíce

Do větší mísy nasypejte hladkou mouku, vanilkový cukr, krupicový cukr, sušené droždí a sůl. Po důkladném promíchání začněte do směsi postupně přidávat i rostlinný olej, bílek a trochu plnotučného mléka. S pomocí šlehače vše vyšlehejte a za tohoto procesu do těsta postupně přilévejte i zbytek plnotučného mléka.

Potřete si ruce rostlinným olejem a začněte směs hníst, dokud neutvoříte jednolité těsto. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechejte těsto kynout cca hodinu na teplém místě. Mezitím se vrhněte na přípravu náplně. Do většího hrnce rozklepněte vejce a přidejte k nim moučkový cukr a škrob.

Za stálého míchání metličkou směs ohřívejte a poté do ní postupně přilévejte i plnotučné mléko. Jakmile směs začne houstnout, tak ji sundejte z plotny a dejte náplň do mísy. Zakryjte ji potravinářskou fólií a nechejte náplň vychladnout. Po vykynutí dejte těsto na pomoučněnou plochu a vyválejte ho.

Domácím šátečkům neodolá nikdo z okolí

Rozřízněte ho napůl a na vodorovné proužky. Vždy vezměte dva proužky a ty zapleťte do sebe, poté je stočte do tvaru osmičky a konce k sobě přilepte. Všechny takto utvořené osmičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechejte je kynout cca dvacet minut a poté je potřete zbylým žloutkem smíchaným se lžící plnotučného mléka.

Naplňte díry osmičky připraveným krémem a dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů. Nechejte šátečky péct cca třicet minut dozlatova. Poté máte hotovo, už je jen dozdobte moučkovým cukrem a můžete je podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*