Tyto smažené brambory s omáčkou jíme místo masa! TOP oběd pro celou rodinu, když je před výplatou

Tyto smažené brambory s houbovou omáčkou můžete připravit, když nebudete mít moc času, ale budete chtít nějaký teplý oběd.

Brambory nechybí snad v žádné domácnosti, protože se z nich dá udělat jakákoliv příloha. A vlastně i z toho důvodu si zkuste udělat tento oběd, který je velmi rychlý a také moc dobrý. Dokonce k jeho přípravě nebudete potřebovat žádné maso, což se opravdu hodí. A houbovou omáčku, která se k nim dělá, tu si rozhodně zamilujete.

Co budete potřebovat

Brambory

  • 5 brambor
  • vejce
  • sůl, pepř, majoránka, koření
  • 2 lžíce mouky
  • 100 g strouhanky

Omáčka

  • 500 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • máslo
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, bylinky
  • 2 stroužky česneku

Můžete začít vařit

Brambory si uvařte v osolené vodě a udělejte z nich pyré. To si poté smíchejte s vejcem, kořením a aromatickými bylinkami, moukou a dobře promíchejte do hladka. Vytvarujte z této směsi řízky a obalte je ve strouhance, smažte na pánvi dozlatova. Poté si můžete začít připravovat omáčku.

Nejprve si orestujte cibuli do měkka. Na suché pánvi osmažte kousky hub, dokud se z nich nevypaří veškerá šťáva. Přidejte olej, máslo a cibuli a všechno několik minut smažte. Osolte, opepřete, přidejte koření a zalijte smetanou i zakysanou smetanou. Tuto omáčku vařte asi 5 minut. Přidejte česnek a bylinky, vařte pár minut. Bramborové placky podávejte tak, že je přelijte na talíři omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*