Jablečný koláč hotový do 20 minut: Rychlé těsto ze zakysané smetany. Každý teď hledá právě tento recept

Připravte si tento skvělý jablečný dezert, který je hotový za pár chvil a zvládne ho úplně každý. Chuťově je opravdu moc dobrý.

Pomalu ale jistě začínají zrát jablka a to znamená, že je ten správný čas na to, udělat z nich nějakou skvělou jablečnou buchtu. A právě na takový jablečný koláč tu pro vás máme připravený recept, který zvládne i začátečník. Na jeho přípravu toho nebudete moc potřebovat, ale uvidíte, jak rychle zmizí z vašeho stolu. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 4 jablka
  • 150 g cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 1 hrnek pšeničné mouky
  • 5 vajec
  • 60 g zakysané smetany
  • 10 g prášku do pečiva
  • dle chuti skořice

Je to velmi jednoduché

Nejprve si připravte těsto. Vejce si rozklepněte do hluboké mísy, posypte je cukrem a promíchejte metličkou. Přidejte špetku soli a rozpuštěné máslo. Nyní znova promíchejte. Nyní do směsi přidejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Ingredience pořádně promíchejte, dokud těsto nebude úplně hladké. Mouku si smíchejte s práškem do pečiva a pomalu ji přidávejte do těsta.

Jablka si očistěte a oloupejte. Odstraňte i jadýrka. Poté je nakrájejte na plátky nebo větší kostky. Nyní dejte jablka do těsta a pořádně promíchejte. Zapékací mísu si vyložte pečicím papírem a na něj nalijte těsto. Rovnoměrně ho rozetřete a koláč pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 20 minut. Zkontrolovat to můžete špejlí.

A máte hotovo

To, jak dlouho budete tento koláč péct, záleží na tom, jak velkou máte formu. Hotový koláč nechte pár minut vychladnout a můžete podávat. Před nakrájením ještě posypte koláč moučkovým cukrem, který před tím smíchejte se skořicí. Jablka v tomto receptu můžete samozřejmě nahradit jakýmkoliv jiným ovocem, například borůvkami nebo jahodami. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*