Nakládané okurky, které jsou tak jednoduché, že se vám tomu nebude chtít ani věřit

S tímto receptem připravíte nakládané okurky, které jsou opravdu velmi jednoduché. No a chuťově jsou naprosto dokonalé.

Nakládané okurky patří k pokrmu, který miluje snad úplně každý. Především ale některé těhotné ženy, které se po nich můžou utlouct. Pokud tedy chcete mít doma vždy zásobu těchto okurek, není nic jednoduššího, než si je doma připravit. S tímto způsobem je to opravdu velmi snadné, takže na nic nečekejte a pusťte se do toho.

Co budete potřebovat

  • okurky
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce soli
  • 4 polévkové lžíce octa
  • 6 stroužků česneku
  • 10 – 15 zrnek pepře
  • 3 – 4 pupeny kopru
  • 3 mladé listy křenu

A můžete začít připravovat

Okurky dobře omyjte. Zalijte je studenou vodou a nechte asi 2 hodiny odstát. Poté je vyndejte z vody a odstraňte konce. Pokud jste ale okurky trhali v den, kdy se chystáte zavařovat, nemusíte čekat tyto 2 hodiny. Očistěte česnek a zeleninu. Velmi dobře vše omyjte. Stroužky česneku a kuličky černého pepře vložte do dobře vymytých sklenic. Ty nemusíte sterilizovat, pouze je opravdu důkladně vymyjte.

Přidejte snítky kopru a také můžete třešňové listy. No a také ještě listy křenu. Poté vložte do sklenice okurky tak, aby na sobě byly co nejvíce namačkané, zkrátka, aby se jich do sklenice vešlo co nejvíce. Naplňte sklenice vroucí vodou. Zakryjte je sterilizovanými víčky a nechte okurky 15 minut opařit. Poté vodu ze sklenic vlijte do hrnce a přiveďte ji k varu. No a poté zase nalijte zpět do sklenic, zakryjte víčkem a nechte stát dalších 15 minut.

Okurky jsou hotové

Vypusťte vodu ze sklenic do hrnce. Přidejte sůl a cukr a pořádně zamíchejte. Získanou marinádu přiveďte k varu. Přidejte ocet do sklenic a poté je naplňte horkým nálevem. Sklenice zakryjte víčky a pevně je uzavřete. Otočte sklenice dnem vzhůru a přikryjte je na 48 hodin teplou přikrývkou. No a máte hotovo, teď už jen sklenice dejte do spíže. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*