V době skokových cen všeho lidé stále více přemýšlejí nad tím, jak a kde ušetřit. Nejvíce se to projevuje na jídle. Ušetřit je možné i na masové polévce.
Aby byl masový vývar chutný a silný, je třeba použít určitě množství masa. Napadlo vás, že místo celého kuřete lze uvařit polévku jen ze dvou stehen? Bude sytá, a navíc se ve vývaru najde dost masa pro každého ze čtyřčlenné domácnosti. Chce to jen použít ingredience podle našeho receptu, který vám přinášíme.
Proč zvolit právě kuřecí vývar
Kuřecí maso je považováno za zdroj plnohodnotných bílkovin s nízkým obsahem tuku. Hodí se tedy pro osoby, které se snaží hubnout, i pro ty, jež mají dietní opatření. Vaření je přitom šetrný způsob přípravy masa a vývar z něho patří k oblíbeným druhům polévek.
Co budete potřebovat na kuřecí vývar
- 2 kuřecí stehna
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, černý pepř dle chuti
- 2 lžíce mouky
- 200 ml vody
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 600 ml vývaru
- 100 g vermicelli nebo jiných nudlí
Postup přípravy
- Kuřecí stehna opláchnete a dáte vařit do hlubšího kastrolu. Vodu osolíte, přivedete k varu a maso uvaříte doměkka.
- Po uvaření necháte maso zchladnout a pak ho oberete od kosti.
- Nyní se pustíte do další práce. Nakrájíte cibuli na půlkroužky, nastrouháte mrkev a česnek utřete. V hluboké pánvi rozpustíte máslo, na něho dáte mrkev, pak cibuli a naposledy česnek. Vše opražíte. Pozor, ať se vám nic nespálí.
- Pak přidáte mouku a opražíte ji. Zalijete vodou a vývarem.
- Zakryjete pokličkou a necháte dobře provařit.
- Pak do přidáte tenké dlouhé nudle a vaříte dalších 10 minut.
- Nakonec do polévky vložíte nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíte a opepříte ji dle potřeby a vašich chuťových zvyklostí
- Asi tři minuty vše ještě povaříte a odstavíte z ohně.
- Můžete podávat. Polévku lze doplnit porcí chleba, čímž vytvoříte vydatné jídlo na večeři nebo oběd.
Napište komentář