Maso vařím bez pánve, mastných cákanců a oleje! Léty prověřený recept na špízy v zavařovací sklenici (lze tak dělat i řízky!)

Masové špízy miluje snad úplně každý a vy si je nyní můžete připravit taky a dát je do zavařovací sklenice. Naprosto dokonalý oběd.

Pokud máte doma vepřové maso a tak nějak nevíte, co si z něj uvařit, tak je možné, že hledáte na internetu nějaký skvělý recept. Ale teď už nemusíte, protože rozhodně musíte vyzkoušet tyto špízy, které potom dáte do zavařovací sklenice. Je to velmi jednoduchý recept a také není třeba umývat sporák od mastných skvrn. A žádné připálené pánve. Vyzkoušejte to, určitě to zvládnete.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřového masa
  • 20 ml sójové omáčky
  • 1 lžíce koření na maso
  • 300 g cibule
  • dle chuti sůl
  • paprika

Nebojte se, zvládnete to

Nejprve si vepřové maso pořádně omyjte, osušte a poté nakrájejte na větší kusy. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a dostatečně osolte. Cibuli smíchejte s masem a poté přidejte koření a sójovou omáčku. Dejte maso do lednice minimálně na 3 hodiny. Papriku si nakrájejte na větší kusy. A začněte napichovat maso na špejle, střídavě s kousky papriky.

Na dno sklenice dejte cibuli, dovnitř vložte špízy s masem a zakryjte je fólií. Vložte sklenici do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 40 minut. Poté dalších 15 minut pečte na 220 stupňů. Poté troubu vypněte, ale sklenici v ní ještě dalších aspoň 20 minut nechte. Pokrm bude vypadat ještě lépe, když budete napichovat papriku ve více barvách.

A máte hotovo

Samozřejmě, že můžete přidat vlastně cokoliv na co budete mít chuť. Tyto špízy chutnají skvěle například i s žampiony, cuketou a nebo nějakým dobrým sýrem. Místo vepřového masa můžete použít kuřecí a na špíz napichovat třeba i ananas. To už záleží jen na vás. Jako přílohu si udělejte brambory na jakýkoliv způsob. No a to je vlastně všechno. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*