Jestliže nemáte čas dělat večeři celou věčnost, pak bude pro vás tento recept to pravé

Jednoduchý a rychlý recept pro ty, kteří nemají moc času na vaření. Stačí vám hodina a máte jídlo hotové.

Tohle zažívá skoro každá žena hodně často. Ví, že se od ní očekává večeře, ale nemá moc času na to, připravit nějaké pořádné, chutné a teplé jídlo. A tak rychle vymýšlí, co by uvařila a většinou to stejně skončí s obloženým chlebem. A právě proto tu pro vás máme recept na superrychlou večeři, kterou zasytíte celou rodinu.

Co budete potřebovat

Na pečené maso budete potřebovat pár ingrediencí.

  • 800 g brambor
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 500 g vepřového masa
  • 150 g hub
  • 1 sladkou papriku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 2 – 3 stroužky česneku

A na salát budete potřebovat už jen pár věcí

  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 – 3 sterilované okurky
  • 1 – 2 lžíce octa
  • kopr nebo petržel dle chuti
  • okurkový lák
Fotografie: Unsplash

A můžete se vrhnout do vaření

 

Nejprve si brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte všechny plátky do zapékací misky. Nastrouhejte si jednu mrkev a přidejte ji k bramborám. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Taktéž ji přidejte do zapékací misky.

Fotografie: Unsplash

Maso si nakrájejte na kostičky, houby si očistěte, nakrájejte a všechno vložte do misky. Přidejte také papriku nakrájenou na kostky a všechno koření, včetně česneku a oleje. Všechny ingredience pořádně promíchejte. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů, přibližně 50 minut.

Nakonec si připravte salát

Vložte do skleněné misky jednu nakrájenou cibuli a přidejte prolisovaný česnek. Okurky si nakrájejte na plátky, přidejte do misky a zakápněte olejem. Nalijte lák z okurek a pořádně promíchejte. Po 50 minutách vytáhněte zapékací misku z trouby a maso promíchejte. Maso podávejte se salátem a koprem nebo petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]