Když se chystá slavnostní tabule, chce to připravit opravdové lahůdky pro gurmány. Z vepřového masa je možné udělat různé rolky, které lze jíst i za studena. Chuť jim dodává zejména výborná náplň.
Vepřové maso je oblíbenou výchozí surovinou pro přípravu lahodných masových dobrot. Pro studený bufet se pečou například rolky s různou náplní, které se nakrájí na tenké plátky a podávají se jen tak k zakousnutí. Náš recept pracuje s náplní ze žampionů, jež dodají rolkám výraznou houbou příchuť. Podle podrobného návodu se vám rolky určitě podaří upéct.
Co budete potřebovat na vepřové rolky se zeleninou
- 700 g vepřových kotlet nakrájených na plátky
- 200 g rohlíků
- 1 lžíce sádla
- 200 g strouhaného sýra
- 200 g vařeného hrášku
- 3 středně velká jablka
- 2 svazky zelené cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 malá petržel
- 80 ml suchého bílého vína
- Sůl, mletý pepř, šalvěj
- Mouka, vejce a strouhanka na trojobal
- Olej na smažení
Postup přípravy
- Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.
- Houby omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osmažíme je na sádle na pánvi.
- Najemno nakrájíme petrželku, zelenou cibuli a česnek.
- K pečeným houbám na pánvi přidáme nakrájené rohlíky, promícháme a necháme společně restovat asi 5 minut.
- Očistíme jablka, nakrájíme na kostky a vložíme do misky s vodou, ochucenou citronem, aby nezhnědla.
- Do pánve s houbami a rohlíky přidáme nakrájenou zelenou cibuli, česnek, špetku soli, trochu šalvěje, pepř a jemně vše dohromady promícháme. Orestujeme společně asi po dobu 1 minuty. Doplníme jablky, které jsme přecedili z vody, dochutíme vínem a promícháme.
- Vše povaříme po dobu 8 minut při nízké teplotě. Nakonec dáme vařený hrášek. Promícháme a necháme směs vychladnout.
- Připravíme si maso – odstraníme z něho tuk, kotletu nakrájíme na tenké plátky a naklepeme je paličkou.
- Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a promícháme. Směs položíme na naklepané jednotlivé plátky kotlety. A zatočíme do rolky.
- Rolky obalíme v trojobalu a smažíme v oleji na pánvi.
- Tento pokrm se podává s vařenými bramborami a s oblíbenou zeleninovou oblohou.
Napište komentář