Předkrmové rolky s náplní ze žampionů, hrášku a zelené cibulky. Jednou je uděláte a manžel už jiné chtít nebude

Když se chystá slavnostní tabule, chce to připravit opravdové lahůdky pro gurmány. Z vepřového masa je možné udělat různé rolky, které lze jíst i za studena. Chuť jim dodává zejména výborná náplň.

Vepřové maso je oblíbenou výchozí surovinou pro přípravu lahodných masových dobrot. Pro studený bufet se pečou například rolky s různou náplní, které se nakrájí na tenké plátky a podávají se jen tak k zakousnutí. Náš recept pracuje s náplní ze žampionů, jež dodají rolkám výraznou houbou příchuť. Podle podrobného návodu se vám rolky určitě podaří upéct.

Co budete potřebovat na vepřové rolky se zeleninou

  • 700 g vepřových kotlet nakrájených na plátky
  • 200 g rohlíků
  • 1 lžíce sádla
  • 200 g strouhaného sýra
  • 200 g vařeného hrášku
  • 3 středně velká jablka
  • 2 svazky zelené cibule

  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá petržel
  • 80 ml suchého bílého vína
  • Sůl, mletý pepř, šalvěj
  • Mouka, vejce a strouhanka na trojobal
  • Olej na smažení

Postup přípravy

  • Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.
  • Houby omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osmažíme je na sádle na pánvi.
  • Najemno nakrájíme petrželku, zelenou cibuli a česnek.
  • K pečeným houbám na pánvi přidáme nakrájené rohlíky, promícháme a necháme společně restovat asi 5 minut.
  • Očistíme jablka, nakrájíme na kostky a vložíme do misky s vodou, ochucenou citronem, aby nezhnědla.
  • Do pánve s houbami a rohlíky přidáme nakrájenou zelenou cibuli, česnek, špetku soli, trochu šalvěje, pepř a jemně vše dohromady promícháme. Orestujeme společně asi po dobu 1 minuty. Doplníme jablky, které jsme přecedili z vody, dochutíme vínem a promícháme.

  • Vše povaříme po dobu 8 minut při nízké teplotě. Nakonec dáme vařený hrášek. Promícháme a necháme směs vychladnout.
  • Připravíme si maso – odstraníme z něho tuk, kotletu nakrájíme na tenké plátky a naklepeme je paličkou.
  • Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a promícháme. Směs položíme na naklepané jednotlivé plátky kotlety. A zatočíme do rolky.
  • Rolky obalíme v trojobalu a smažíme v oleji na pánvi.
  • Tento pokrm se podává s vařenými bramborami a s oblíbenou zeleninovou oblohou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*