Domácí jablečný ocet: Jednoduchý a rychlý recept, nepoužívá se do něj ani troška cukru! Jen 1,2 kg jablek, 1,5 l vody a 330 g medu

Připravte si skvělý jablečný ocet, který je hotový za pár minut a k tomu se do něj nepoužívá žádný cukr. Stojí to za to.

Jablečný ocet se stal v posledních několika letech velmi oblíbeným a ono ani není divu. Má totiž mnoho léčivých vlastností a také se dá použít na opravdu hodně věcí. Od vaření až po úklid. Vy si nyní můžete jablečný ocet připravit sami doma a nepoužijete k tomu ani trošku cukru. Opravdu to vyzkoušejte, nebudete litovat.

Co budete potřebovat

Příprava tohoto jablečného octa je sice jednoduchá, ale časově docela náročná. Budete na ni potřebovat přibližně 2 měsíce, ale výsledek stojí za to. Domácí věci jsou vždy lepší, než ty kupované. K přípravě tohoto octa budete potřebovat:

  • 1,2 kg jablek (jakéhokoli druhu)
  • 1,5 l teplé vody
  • 165 g + 165 g medu

Je to vážně jednoduché

Nejprve si jablka pořádně omyjte a poté je nakrájejte na malé kousky. Rozhodně je neloupejte, slupka je při přípravě octa potřebná. Čisté sklenice si naplňte nakrájenými jablky. 165 g medu si rozpusťte v teplé vodě podle toho, kolik máte sklenic. Tento připravený sirup si nalijte do sklenic a překryjte je 4 vrstvami gázy, kterou zafixujte gumičkami.

Tyto sklenice poté nechte 20 dní stranou, na nějakém místě, které je chráněno před slunečními paprsky. Každý den důkladně promíchejte. Po těchto 20 dnech je nechte dalších 20 dní, ale teď už nemíchejte. 41. den sceďte ocet s plátýnkem a do každé sklenice přidejte 165 g medu. Dobře promíchejte a nechte ocet stát dalších 20 dní ve sklenicích, které budete mít přikryté. Znovu sceďte a přelijte do sklenic. Uchovávejte na tmavém místě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*