Venkovský quiche: Dovnitř dávám uzené klobásy, brambory a tuto tajnou surovinu! Tento recept se stane slavným i u vás doma

Nasytit rodinu nebývá vždy jednoduché. Aby člověk nevařil stále stejná jídla, musí se inspirovat. Vhod přijde určitě i slaný koláč. Tzv. quiche.

Ve francouzské domácnosti bývá zvykem, že recept na quiche se dědí z generace na generaci. Každá rodina používá jiné ingredience, i když ten základ tohoto slaného koláče bývá stejný. Hodí se ho podávat jako předkrm, ale častěji se jí na lehkou večeři. Určitě by v něm neměla chybět smetana a šunka. Doplnit quiche ale můžete také sýrem, mlékem, cibulí, mořskými plody nebo rajčaty či paprikou, vejcem, bramborami.

Základní těsto na quiche

Asi 300 g hladké mouky smícháte se 150 g změklého másla, 8 lžic vody a špetkou soli. Ze všeho vypracujete hladké těsto. Které si necháte minimálně půl hodiny odpočinout. Pak se vám s ním bude lépe pracovat, protože jednotlivé ingredience se spolu spojí. Následně ho lze použít pro přípravu quiche.

Co budete potřebovat na přípravu quiche s klobásou a bramborami

  • 1 máslové těsto
  • 2 klobásy
  • 1 cibule
  • 3 dcl husté smetany
  • 6 vajec
  • 100 g strouhaného sýru comté
  • 1 lžíce olivového oleje
  • malý kousek másla
  • oregano, sůl, pepř, muškátový oříšek
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy

  1. Umyjete a oloupete brambory a nakrájíte je na menší kousky. Klobásy nakrájíte na kolečka. Cibuli oloupete a nakrájíte na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejete olivový olej a kousek másla. Přidáte brambory a necháte je asi deset minut vařit. Pak je osolíte, opepříte, ochutíte oreganem a odložíte je do misky a dáte stranou.
  3. Na stejné pánvi osmahnete na oleji nakrájené klobásy a cibuli. Pozor, ať se vám nepřipálí. Pak je necháte vychladnout.
  4. Troubu si předehřejete na 180 °C.
  5. Máslový korpus vložíte do formy pokryté pečicím papírem. Na těsto navršíte brambory a klobásy s cibulí.
  6. V misce si smícháte smetanu s vejci, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
  7. Povrch posypete strouhaným sýrem a pečete asi 25 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*