Takto nadýchaný dort jste ještě nejedli. Je tak skvělý, že si každý, kdo ho bude jíst, přidá

Když uděláte na nějakou rodinnou sešlost tento dort, je úplně jasné, že zmizí ze stolu, ani nebudete vědět jak. Je opravdu luxusní.

Když člověk přijde do nějaké cukrárny a tam vidí to velké množství dortů, sbíhají se mu sliny. Ale věděli jste, že takový dort si můžete udělat i sami doma? Do těchto dortů se totiž používá smetana, která v nich hraje tu hlavní roli. Ze smetany se dá udělat naprosto perfektní krém, který je právě v tomto dortu nezbytnou součástí. Bez něj by to totiž rozhodně nebylo ono.

Co budete potřebovat

  • 250 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 2,5 lžíce mouky
  • vanilkový cukr dle chuti
  • 200 g másla

Příprava krému je velmi jednoduchá

Mléko si smíchejte s moukou a metličkou pomalu vymíchávejte, aby v mléku nebyly hrudky. Místo metličky můžete použít mixér na tu nejnižší rychlost. Tuto hmotu dejte na sporák a na středním plamenu vařte vzniklou smetanu do zhoustnutí. Přisypte vanilkový cukr a pořádně promíchejte. Poté sundejte ze sporáku, přikryjte pokličkou a za občasného míchání nechte 40 minut odpočívat.

Můžete udělat i čokoládový krém

Máslo si nechte změknout a poté ho ušlehejte do nadýchané hmoty. Do ní po částech přidávejte vychladlou smetanu a vyšlehejte do vzdušné a homogenní hmoty. Na stejné bázi můžete vytvořit i čokoládový nadýchaný krém. To uděláte tak, že přidáte 2 lžíce kakaa. Pokud máte rádi smetanovější chuť, pak vezměte 20 ml husté smetany, vychlazené a ušlehejte, poté smíchejte mléčnou hmotu a máslo do jednoho krému.

Krém na všechny dorty

Do takového krému můžete přidat i různé náplně, například čokoládové nebo oříškové zdobení, či dokonce mák. Krém perfektně drží tvar, takže ho lze použít do všech různých dezertů, třeba do trubiček i dortů. Potom už si jen vyberte, jaký dort si upečete, ale můžete udělat úplně ten nejjednodušší. Protože díky tomuto krému bude i tak chutnat a vypadat luxusně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]