Pravý ukrajinský zelený boršč, který je lepší než červený: Vypátrali jsme původní recept! Ta úžasná chuť se nedá slovy popsat

Pokud máte rádi červený boršč, určitě si zamilujete i ten zelený. Dost možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jakmile ochutnáte, budete nadšení.

K přípravě této polévky se většinou používá kuřecí vývar. A pokud jde o zeleninu, ženy z Ukrajiny nemají v receptech přesné množství. Zkrátka čím více zeleniny, tím lépe. Do zeleného boršče se přidává šťovík, špenát, kopr, zelená cibule a kopřiva. Pokud na něj máte chuť, postupujte podle tohoto receptu a uvidíte, že budete opravdu nadšení.

Co budete potřebovat

  • 3 litry vody
  • 4-5 vajec
  • 1 cibule
  • Kopr podle chuti
  • 2 lžíce jáhelných krup
  • 150 g tuku
  • Lečo podle chuti
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 kg kuřecího masa
  • 4 brambory
  • Zelená cibule podle chuti
  • Špenát podle chuti
  • 5-6 nakládaných rajčat
  • 100-150 ml zakysané smetany
  • 1-2 bobkové listy

Je to opravdu snadné

Nejprve si uvařte vejce. Nalijte vodu do hrnce a do ní dejte kuře. Přiveďte k varu a během tohoto procesu sbírejte pěnu. Zeleninu oloupejte, dobře omyjte a nakrájejte. Po 30 minutách přidejte do vývaru brambory a kroupy. Vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.

Na rozehřáté pánvi si orestujte kousek sádla. Přidejte cibuli, lečo a nakládaná rajčata. Po pár minutách přidejte zakysanou smetanu. Promíchejte a vařte ještě pár minut. Poté přidejte do polévky ještě osmaženou zeleninu, všechny bylinky, vejce a bobkové listy. Podle chuti ještě osolte. Promíchejte a asi 2 minuty povařte. No a to je vlastně všechno. Můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*