Babiččina zeleninová směs na polévku, která v mrazáku vydrží věky. Pak jen vytáhnete, hodíte do hrnce a za pár minut máte lahodnou večeři

Pokud máte hlad, většinou se vám nechce ještě půl hodiny připravovat ingredience, abyste se mohli pustit do vaření. Proto se vám vyplatí mít doma tuto vychytávku. 

Máte rádi zeleninu? Pokud ano, zde máte super způsob, jak ji můžete dostatečně dlouho uchovat. Jakmile třeba po měsíci dostanete hlad, bude vám stačit jen vytáhnout dva sáčky, vysypat je do hrnce s vodou a polévka bude za chvíli na světě. Příprava těchto super sáčků přitom není vůbec náročná a rozhodně za ně poté budete vděční.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Mrkev – 3 000 g
  • Cibule – 3 000 g
  • Paprika – 3 000 g
  • Zelí – 200 g

Mrkev nejprve oloupejte a poté ji důkladně omyjte pod vodou, abyste ji zbavili všech nečistot. Následně ji nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte ji do velké mísy, ve které budete vše míchat. Cibuli také oloupejte, ale tentokrát ji nožem nakrájejte na malé kostičky. Přidejte ji do mísy k mrkvi.

Papriku omyjte, nakrájejte ji na středně velké kousky a dejte ji do mísy spolu k ostatním surovinám. Nakonec jen omyjte zelí pod vodou, nasekejte ho nadrobno a přidejte ho do mísy. Vše důkladně promíchejte a nachystejte si sáčky na zamrazování potravin.

Do každého sáčku naneste cca jednu dávku zeleniny a důkladně ho zabalte, musíte z něj dostat pryč všechen vzduch. Poté sáčky zavažte a naskládejte je vedle sebe do mrazáku. Jakmile zeleninu vytáhnete a budete si ji chtít uvařit, myslete na to, že doba vaření je skoro stejná, jako u klasické čerstvé zeleniny. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*