Co vaše rty vypovídají o vaší osobnosti: Vědci potvrdili důležité souvislosti, jsou až děsivě přesné

Fotografie: Canva

Tvar vašich rtů může vypovídat mnohé o vaší osobnosti. Poznejte ten svůj a zjistěte psychologické rysy, které jsou pro vás typické, a ani o nich možná nevíte.

Vaše rty mohou vypovídat mnohé o tom, kdo se skutečně skrývá ve vašem nitru, a to aniž byste si to sami uvědomovali. Vědci totiž odhalili určité souvislosti mezi jejich tvarem a povahou člověka a jeho typických psychologických rysů. Níže proto najdete seznam pěti nejčastějších tvarů rtů a jejich význam. Možná budete překvapeni, co vše se dozvíte.

1) Velké a plné rty

Pokud máte tento typ rtů, pravděpodobně jste v dětství trávili spoustu času krmením zvířat bez domova a možná jste také jezdili do pomáhat do útulku. Obecně vám totiž na zvířatech záleží a přejete si, aby se jim dařilo dobře. Jste také velmi empatičtí a vždy chcete chránit ostatní (zejména lidi ve vašem blízkém kruhu). Téměř vždy myslíte spíše na druhé, než na sebe, a jste neuvěřitelně starostliví, což z vás dělá skvělého potenciálního rodiče.

2) Horní ret je větší než spodní

Osoby s tímto typem rtů jsou často skutečnými královny či králi dramatu. Mají spoustu emocí, charisma a milují život a veškerou pozornost, které se jim dostane. Často také mají o sobě vysoké mínění a dokáží velmi snadno vtáhnout ostatní lidi do svého života – jednoduše milují být středem pozornosti za každé situace. Je ovšem důležité zmínit, že od těchto osob uslyšíte nejzábavnější vtipy a nejodvážnější komentáře.

3) Spodní ret je větší než horní

Pokud máte tento typ rtů, rozhodně jste se nenarodili pro sezení v kanceláři. Jste totiž pravděpodobně velmi neklidní a málokdy vydržíte sedět v klidu příliš dlouhou dobu. Naproti tomu se však umíte opravdu dobře bavit a žádný den s vámi není nudný. Jste prostě závislí na energickém životním stylu a každý den dostáváte nové nápady, kam se chcete podívat nebo co chcete prožít. Jste také velmi společenští, rádi se učíte novým věcem a máte zvláštní schopnost, díky které s sebou můžete brát ostatní lidi na nová dobrodružství.

Fotografie: Pexels

4) Úplně normální rty

Pokud máte úplně normální rty, jste pravděpodobně velmi klidný a vyrovnaný člověk s logickým smyslem pro řešení všech problémů a výzev, kterým ve svém životě čelíte. Máte velkou sílu ve schopnosti naslouchat druhým, jste velmi dobrý konverzační typ – kritiku od ostatních berete na lehkou váhu a máte respekt k názorům ostatních. Je prostě téměř nemožné vás naštvat a rozčílit. Přesto však můžete být někdy velmi tvrdohlaví, ale to vás neodradí od toho se bavit a vidět vždy sklenici z poloviny plnou.

5) Tenké rty

Pokud máte příliš tenké rty, jste pravděpodobně typ člověka, který je rád sám ve své vlastní společnosti. Jste velmi orientovaní na řešení různých problémů a nedělá vám problém poradit si s většinou výzev, kterým ve svém životě čelíte. Rozhodně vás netrápí, pokud se nescházíte každý den s přáteli – dokážete se sami vydat do muzea nebo na dovolenou a zažít dobrodružství na svou vlastní pěst. I když jste velmi rádi sami, ve skupině lidí, které máte rádi, se cítíte velmi dobře. Respektujete také ostatní za jejich činy a rozhodně nikoho jen tak nesoudíte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*