Tento lahodný univerzální krém se dokonale hodí na nejrůznější cukroví, zákusky a sladké. Lepší recept nenajdete

hotový krém, který drží tvar

Tento máslový dort zvládne připravit naprosto každý a zákusky, kterými jím naplníte, budou tak dobré jako od cukráře. Opravdu to vyzkoušejte.

Tento máslový dort na dorty a zákusky je velmi jednoduchý a také rychlý na přípravu. Také se vlastně připravuje z těch nejjednodušších surovin. Tento krém je vhodný na jakékoliv dorty, můžete s ním ozdobit své dezerty a neroztéká se. Je to zkrátka opravdová klasika a je také velmi chutný. Může se zdát velmi složitý na přípravu, ale není tomu tak, zvládne ho úplně každý. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte ho.

Co budete potřebovat

Tento krém určitě dělávala vaše babička, protože v té době se vždy všechno dělalo poctivě z těch nejlepších ingrediencí. Na přípravu tohoto krému budete potřebovat jen pár ingrediencí, ale dohromady vznikne dokonalý krém.

  • 200 g měkkého másla
  • 150 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 10 g vanilkového cukru

míchání krému v hrnci

Opravdu to zvládnete

V hrnci smíchejte mléko, cukr, vanilkový cukr a vejce. Dejte na oheň a za stálého míchání přiveďte k varu. Poté nechte na sporáku ještě tak minutu a vypněte ho. Sirup by ale neměl být hustý. Hotový sirup ochlaďte v hrnci se studenou vodou. Zvlášť dobře prošlehejte měkké máslo. Je potřeba šlehat při vysokých otáčkách mixéru asi 5 minut, dokud nezbělá a nezvětší se jeho objem.

vyšlehané máslo v misce

Máslo je ale opravdu nutné pořádně vyšlehat, protože jinak nebude krém tak dobrý. Když sirup po částech vychladne, přidávejte ho k našlehanému máslu, pokaždé důkladně prošlehejte mixérem. Máslo a sirup ale musí mít stejnou teplotu. Po přidání veškerého sirupu krém ještě trochu prošlehejte mixérem. No a to je vlastně všechno, nyní už přišel čas na to začít zdobit. Určitě si ho zamilujete.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*