Mega sbírka těch nejlepších dortovým krémů na univerzální užití: Kdo si ji neuloží do záložek, nebo nepřepíše do notýsku, ten přijde o cenné recepty!

Fotografie: Pexels

Každá žena, která se někdy rozhodla upéct nějaký dort, určitě hledala recept na ten nejlepší krém. Proto se vám budou hodit recepty na tyto krémy.

Pokud má někdo z vašich blízkých narozeniny a vy nevíte, co mu dát jako dárek, zkuste upéct nějaký dort. Je ale dost možné, že nebudete vědět, jaký krém do něj použít. Z toho důvodu byste si měli uložit recepty na tyto krémy, které jsou na plnění dortů naprosto nejlepší. Tak který z nich si vyberete?

Vanilkový krém

  • 0,5 litru mléka
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 50 g mouky
  • 4 žloutky

Do mísy oddělte žloutky od bílků a smíchejte je s cukrem. Přidejte mouku a vanilku a pořádně mixérem promíchejte. Mléko přiveďte k varu, spojte s vaječným základem a opět promíchejte. Směs si přelijte do hrnce a dejte na sporák. Vařte několik minut do úplného zhoustnutí a poté nechte vychladit.

Fotografie: Pexels

Krémový vanilkový krém

  • 1 máslo
  • 100 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • polévkovou lžíci cukru
  • dle chuti vanilku

Nejprve si smíchejte vejce s cukrem ve žáruvzdorné nádobě. Směs dejte na sporák a vařte, dokud nebude úplně hustá. Poté ji nechte vychladnout. Máslo si smíchejte s moučkovým cukrem, nejlépe vám to půjde mixérem. Máslovou směs spojíte s hustým krémem a dejte do lednice na několik hodin vychladnout.

Krém s kondenzovaným mlékem

  • 200 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g kondenzovaného mléka
  • likér nebo vanilku dle chuti

Nejprve si nechte máslo změknout, pokud nemáte moc času, tak ho na chvíli dejte do mikrovlnky. Poté ho zašlehejte s kondenzovaným mlékem. Do krémového základu poté vmíchejte oba žloutky. Můžete to nechat takto a nebo do směsi můžete přidat pár kapek vanilkového aroma nebo nějakého likéru.

Fotografie: Pexels

Krém z mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 500 ml šlehačky
  • 200 g cukru

Všechny ingredience dejte do misky a začněte míchat. Míchejte do té doby, než získáte krém. Nejprve mixujte na střední otáčky a po nějaké době je zvyšte. Do tohoto krému můžete přidat například nutellu, kakao a nebo třeba sušený a strouhaný kokos. Mascarpone by mělo mít pokojovou teplotu a šlehačka naopak vychlazená.

Čokoládový krém

  • 500 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 50 g mouky
  • 100 g kakaa
  • 60 g másla
  • 5 žloutků
  • 2 lžičky vanilkové esence

Nejprve si do hrnce nalijte 375 ml mléka a vanilkovou esenci. Jemně promíchejte a dejte na sporák, dokud se mléko nezačne vařit. Poté odstavte a nechte vychladnout. Mezitím si v míse smíchejte žloutky s cukrem a máslem a míchejte, dokud nezískáte poměrně hustý krém. Za stálého šlehání přidávejte vychladlé mléko. Poté už jen přidejte mouku a kakao a stále míchejte, dokud vám nevznikne krém a také zbývající mléko. A máte hotovo.