Smíchejte vejce, mouku, cukr a 1 přehlíženou ingredienci a získáte pohádkový dort, na kterém si smlsne celá rodina

Pokud se řekne dezert, dort nebo koláč, každý si vybaví složitý recept a zdlouhavé pečení za použití trouby. To ale nemusí být nutně potřebné, dort se dá vytvořit i bez trouby.

Piškotový dort z pánve je nejen jednoduchý, ale také velmi chutný. Jeho příprava rozhodně nezabere tolik času, jako zdlouhavé pečení pomocí trouby, ale výsledek nás rozhodně překvapí. Právě příprava na pánvi se řadí mezi ty nejjednodušší, pokud si tedy nejsme v kuchyni příliš jistí, jeví se tento recept jako ideální.

Ingredience potřebné na přípravu piškotového dortu:

  • 3 středně velké vejce
  • 90 gramů hladké mouky
  • 90 gramů cukru krystalu
  • vanilkový cukr
  • špetka soli

Piškotový korpus připravený na pánvi

Příprava piškotového korpusu krok za krokem

Nejprve si vezmeme k ruce velkou mísu, do které postupně rozbijeme 3 vejce. Aby byl výsledek opravdu perfektní, je dobré je předem vyndat z ledničky, aby při přípravě těsta měly pokojovou teplotu. K vajíčkům přidáme špetku soli a vanilkový cukr. Pomocí ručního mixéru z této směsi vyšleháme hladkou hmotu. Do té postupně, po lžičkách, přidáváme cukr krystal.

Dort s malinami

Čokoládový dort s vejci

Tento vzdušný čokoládový dort svou náplní připomíná zmrzlinu, ale skutečnost je ještě lahodnější

Je zapotřebí neustále šlehat

Jakmile máme v misce veškerý cukr, vezmeme si do ruky odměřenou mouku. Tu postupně do mísy přidáme také, během toho ale máme stále zapnutý šlehač a směs vyšleháváme. Vzniklé těsto odložíme a připravíme si pánev s tenkou vrstvou oleje. Tu rozehřejeme na plotně, a jakmile je olej dostatečně horký, na pánev nalijeme připravené těsto.

Dort s malinami

Závěrečné zdobení se odvíjí dle naší vlastní fantazie

Pánev přikryjeme pokličkou, pokud má poklička díru, je dobré na ní hodit ještě ručník. Příprava těsta zabere zhruba 20 minut, během této doby nezvedáme z pánvičky pokličku. Jakmile tato doba uplyne, těsto na pánvi otočíme a sejným postupem necháme péct ještě 10 minut. Vzniklý korpus následně ozdobíme dle naší fantazie a to například ovocem nebo rozpuštěnou čokoládou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*