Milujete Krtkův dort? V tom případě si zajisté zamilujete i tento lahodný dort

Mnoho lidí miluje oslavy především kvůli tomu, že tam jsou nádherné a chutné dorty. Jeden takový si můžete udělat v pohodlí vašeho domova.

Za lahodný a nadýchaný dort stojí veškerá námaha, která je spojena s jeho přípravou. A asi každý si vzpomíná na to, když mu maminka dělala Krtkův dort, je to nejoblíbenější dezert většiny dětí. Určitě vás potěší, že si můžete doma udělat dezert, který je ještě lepší než ten legendární dort. A když se k němu přidají ještě lahodné banány, není co dodat. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte, budete nadšení.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto dortu je sice potřeba více surovin, ale nebojte, rozhodně to stojí za to. Budete potřebovat:

  • Cukr – polévková lžíce
  • Mouka – polévková lžíce
  • Soda – jedna lžička
  • Vejce – 1 ks
  • Máslo – 250 g
  • Banán – 1 ks
  • Kefír
  • Kakao – polévková lžíce
  • Slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce
  • Kondenzované mléko – 250 g
  • dle chuti – sůl, kokos, mléčná čokoláda

A můžete začít

Nejprve si rozšlehejte vejce se solí, přidejte trochu cukru a slunečnicový olej. Vše to pořádně vyšlehejte. Poté si smíchejte kefír s jedlou sodou, vlijte do vaječné směsi a mixérem dobře promíchejte. Mouku do těsta prosejte pomocí sítka a to stejné udělejte i s kakaem. Vše vymíchejte úplně do hladka.

Teď už se bude péct

Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů. Na dno formy dejte pečící papír a vlijte do ní těsto. Formu pak dejte do předehřáté trouby a pečte 35 – 40 minut. Mezitím, co se bude péct korpus, si připravíte krém. Vyšlehejte měkké máslo do nadýchané hmoty, poté do něj vlijte kondenzované mléko a asi další dvě minuty šlehejte.

A je skoro hotovo

Korpus vytáhněte z trouby a nechte vychladnout. Poté odřízněte tzv. horní čepici a korpus rozřízněte na dva díly. Jeden díl potřete krémem a na něj naskládejte na plátky nakrájený banán. Poté položte druhý díl a vršek a boky dortu potřete zbytkem krému. Teď už dort jen posypte kokosem a čokoládovými hoblinkami.

Dobrou zprávou je, že není potřeba dort dávat na několik hodin vychladnout do lednice. Je totiž výborný ihned po připravení. Korpus je hned velmi měkký a chutný. S tímto dortem určitě nikdy nic nezkazíte. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]