Pokud hledáte nový recept na vánoční cukroví, vyzkoušejte tyto sušenky ze zakysané smetany

skvělé těsto na cukroví

Toto cukroví samozřejmě nemusíte péct jen na Vánoce, ale pokud hledáte nějaký nový recept, bude to pro vás úplně ideální.

Receptů na vánoční cukroví není nikdy dost, takže pokud chcete nějaký nový, není nic lepšího, než si uložit tento jednoduchý recept. Vlastně se dá připravovat i přes rok, protože takové sušenky jsou například ke kávě a nebo k čaji úplně ideální. Opravdu si je zamilujete, protože jsou velmi jednoduché na přípravu a tím pádem je zvládne úplně každý. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

Pokud i vy milujete pečení vánočního cukroví, rozhodně musíte vyzkoušet i tento jednoduchý recept, protože je dost možné, že se z něj stane váš nejoblíbenější druh. Co tedy budete potřebovat?

  • 3 šálky pšeničné mouky
  • 100 g másla
  • 5 lžic cukru
  • 1,5 lžíce prášku na pečení
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového cukru

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si prosejte mouku a poté ji smíchejte s práškem do pečiva. Poté si ušlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, promíchejte, zalijte zakysanou smetanou a znova dobře promíchejte. Do směsi přidejte prosátou mouku a vypracujte těsto. Mělo by být hladké a rozhodně by se nemělo lepit na ruce. Těsto nyní zabalte do potravinářské fólie a dejte aspoň na 2 hodiny do lednice.

krásně nazdobené cukroví
Fotografie: Pexels

Po této době si vychlazené těsto rozválejte a můžete začít vykrajovat libovolné tvary. Plech si vyložte pečicím papírem a různé tvary těsta na něj začněte skládat. Dejte do trouby a pečte asi 20 minut při teplotě 180 stupňů. Práce s takto měkkým a vláčným těstem se vám bude opravdu líbit. A budete rádi, že máte aspoň o další druh cukroví navíc. No opravdu to vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*