Domácí koláč s marmeládou a drobenkou: Babiččin recept, nově interpretovaný. Božínku, je to špičkový zákusek

Někdy očekáváte návštěvu rodiny či přátel a nemáte pro ně nic k odpolední kávě. S pomocí tohoto jednoduchého receptu svou návštěvu zaručeně potěšíte.

Pečený koláč má v oblibě spousta lidí. Když je ještě k tomu doplněn o skvělý džem, jehož příchuť je vždy ve vašem výběru. Díky tomuto receptu se k vám návštěva vždy bude těšit a bude se dotazovat, zda ke kávě upečete ten váš skvělý koláč s marmeládou a drobenkou, který u vás měli minule.

Co budete potřebovat

  • 300 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 560 g mouky
  • 500 g džemu dle vaší chuti
  • 1 / 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce octa

Příprava je jednoduchá

  • K výrobě těsta na tento skvělý koláč budete potřebovat mísu a mixér. Do mixéru vložte máslo a vyšlehejte mixérem máslovou pěnu.

Vyšlehávání másla a cukru

  • Dále přidejte oba typy cukru, špetku soli a mixérem důkladně vše promíchejte. Za stálého míchání do mísy přidejte vejce a jeden oddělený vaječný žloutek.

Šlehání vajec

  • Po důkladném rozmíchání vajec můžete dále přidávat suroviny, které vám poslouží k výrobě vašeho těsta. Do skleničky si dejte 1 lžíci octa a polovinu lžičky jedlé sody.

Robot a sklenice s octem

  • Obě ingredience ve sklenici pečlivě smíchejte. Poté tuto směs přidejte do mísy, kde ji rozmixujete se zbytkem surovin, co už jsou v míse.

Mouka v mixéru

  • Nakonec přidejte mouku a opět nechte vše důkladně promíchat mixérem.

Rozdělování těsta na půlky

  • Až budete mít vše důkladně promíchané, vyjměte těsto z mísy a položte jej na pracovní plochu. Zde jej rozdělte na 2 přibližně stejné kusy.

Těsto na plechu

  • Připravte si dva plechy, na které je potřeba položit pečicí papír. Na první plech pečlivě rozetřete první část těsta.

Dva pláty těsta na plechu

  • Druhou část těsta rozetřete na druhý plech. Oba plechy poté vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 8 minut na 180 stupňů.

Těsto a lámání okrajů

  • Poté, co se vám těsto v troubě upeče, vás už čeká jen sestavení koláče. Okrájejte okraje na obou těstech tak, aby vám vznikly 2 stejné kusy. Odkrojené okraje nastrouhejte, poslouží vám jako drobenka.

Pláty koláče na sobě s marmeládou

  • Pak už jen stačí vzít první část těsta a potřít ji džemem. Na potřenou část přiložte druhý kus těsta a také jej potřete vaší oblíbenou marmeládou.

Koláč s drobenkou

  • Nakonec už celý koláč jen posypte nastrouhanou drobenkou a máte hotovo. Až tento koláč vaše návštěva ochutná, bude se vás na tento recept jistě dotazovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*