Zapečené strouhané brambory s mletým masem si zamiluje celá rodina: Tohle je tajemství šťavnatosti a jasné chuti

zapečené brambory s mletým masem

Jednoduché, a přitom dobré jídlo k obědu je oříšek. Když zkusíte tyto zapečené brambory s masem, uvidíte, že i dobré jídlo může být jednoduché.

Některým lidem nevadí stát u plotny i několik hodin jen proto, aby měli ve výsledku velmi dobré jídlo, které si jen tak nekoupí. Pokud ale nepatříte do této skupiny a raději byste byli, kdyby jídla byla hotová mnohem rychleji, možná byste si měli vyzkoušet několik receptů, které se zapékají v troubě. Například tyto zapečené brambory můžete mít velice rychle hotové.

Suroviny, které budete potřebovat

Na tento recept si připravte tyto suroviny:

  • 1,5 kg brambory
  • 1 ks cibule
  • 1 ČL sůl
  • 70 g máslo
  • 400 g mleté hovězí maso
  • 150 g bílé zelí
  • mletý černý pepř podle chuti
  • slunečnicový olej podle chuti

Zpracujte nachystané suroviny

Jako první krok byste si měli vzít k ruce brambory. Ty oloupejte a snažte se je nakrájet na co nejtenčí nudličky. Poté si vezměte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Jako poslední krok zpracujte i zelí. Omyjte jej čistou vodou a poté jej nakrájejte na nudličky. Snažte se, abyste měli malé kousky zelí a nakrájeli jej hodně nadrobno.

směs v míse

Pokud se vám při krájení cibule stane, že vám začnou téct slzy, je to zcela normální, ale naštěstí existuje několik triků, jak se tomu vyhnout. První radou je, abyste nakrájeli cibuli rychle, ale velmi opatrně. Další radou je, abyste pustili větrák nebo digestoř. Funguje také to, když cibuli rozkrojíte napůl pod tekoucí vodou. Ta ihned vymyje látky, které způsobují nepříjemné pálení očí.

strouhané brambory

Smíchejte suroviny v misce

Nyní je čas na to, abyste všechny suroviny dali do větší misky a poté přidali i mleté maso. Vše důkladně promíchejte a nezapomínejte na to, že je potřeba směs ještě osolit a opepřit podle chuti. Pokud vám zbyly nějaké brambory, nastrouhejte je ke směsi na struhadle najemno.

směs ve formě

Připravte si pečící formu

Protože je celou směs potřeba upéct, sáhněte po vhodné pečící formě a vymažte ji máslem. Následně směs brambor, masa a dalších surovin dejte do pečící formy. Navrch můžete položit zbytky másla a poté si předehřejte troubu na 200 °C. Jídlo by se mělo péct asi 1 hodinu a 20 minut. Poté se můžete pustit do jídla.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*