Zapečené brambory podle tajného receptu od známého šéfkuchaře. Jiný recept už nepoužívám

Zapečené brambory s kuřecím masem jsou velmi jednoduchým pokrmem, který chutná spoustě lidí. Díky tomuto receptu jejich přípravu dovedete k naprosté dokonalosti.

Uvařit na večeři zapečené brambory s kuřecím masem bývá vždy takovou oddychovou večeří. Stačí pouze nakrájet maso, brambory, přidat pár ingrediencí a dát je zapéct. Tento postup je velmi jednoduchý, ale jídlo může být někdy suché a postrádat tu správnou chuť. Díky tomuto receptu vylepšíte zapečené brambory tak, že si to celá rodina bude ještě dlouho pamatovat.

Co budete potřebovat

  • 1 cibuli
  • 3 ks brambor
  • 0,5 čajové lžičky soli
  • 2 kuřecí řízky
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany
  • 1 čajovou lžičku kurkumy
  • 1 čajové lžička provensálských bylinek
  • 2 rajčata
  • 100 g tvrdého sýra
  • svazek petržele

Prvně připravte zeleninu

Vezměte si zapékací mísu, do které budete postupně skládat vrstvy. Nejdříve si nakrájejte cibuli na kroužky a dejte jí na spodek zapékací mísy, kterou předtím vymažte rostlinným olejem.

cibule a brambory

Brambory oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky, kterými následně vytvoříte další vrstvu v zapékací míse. Každou vrstvu brambor pomažte olejem a lehce osolte.

kuřecí maso mísa

Zpracujte si maso

Kuřecí maso si očistěte a nakrájejte na malé kousky. Kuřecí maso následně rozprostřete po bramborách, čímž bude vytvořeno další patro v zapékací míse. Maso nezapomeňte opět lehce osolit.

směs koření mísa

Ve vedlejší misce si poté rozklepněte vejce, přidejte do nich kurkumu, smetanu, provensálské bylinky a vše důkladně promíchejte. Výslednou směs poté nalijte na kuřecí maso v míse.

obložená pánev rajčata brambory

Mísu dejte do trouby

Rozehřejte si troubu na 180 °C a zapékací mísu do ní dejte přikrytou alobalem. Pokrm v troubě pečte tak dlouho, dokud nezměknou brambory. Poté dejte na zapečené brambory rajčata nakrájená na kolečka a nastrouhejte sýr.

brambory hotové

Vraťte mísu zpět do trouby, dokud se sýr nerozpustí. Potom můžete zapékací mísu vyndat a servírovat tyto úžasné zapečené brambory celé rodině.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*