Lahodná pomazánka na chleba, rohlík i veku: Připravená za 7 minut, díky ní zmizí i starší tvrdší pečivo

pomazánka na pečivo

Pokud máte rádi pečivo s mazáním, ale už vás nebaví másla či pomazánky z obchodu, zkuste udělat domácí pomazánku s tresčími játry, která se hodí ke každému pečivu.

Existuje velké množství lidí, které miluje pečivo. Takoví lidé mohou být zvyklí již od malička jíst pečivo ke snídani, na svačinu i na večeři. Právě tento fakt může být důvodem, že pečivo je nejrychleji vyprodanou potravinou a lidé mají v nákupním seznamu napsány různé druhy pečiva nejčastěji.

Suroviny, které budete potřebovat

Na tuto pomazánku si připravte tyto ingredience:

  • 120 g tresčích jater
  • 200 g tvarohu
  • 1 ks červená sladká paprika
  • citronová šťáva
  • sůl

Jak na přípravu pomazánky s tresčími játry

Jakmile si nachystáte všechny suroviny, můžete se pustit do přípravy pomazánky. Nejprve si vezměte tresčí játra v konzervě, otevřete ji a pomalu vylijte olej. Poté si vezměte misku, do které dáte 200 g tvarohu a k němu přidáte i tresčí játra přímo z konzervy. Nemusíte se bát, protože i když se vám bude zdát divné míchat tyto dvě suroviny, výsledek vás určitě překvapí.

hotová pomazánka na pečivu

Smíchejte suroviny

Nyní si k ruce vezměte vidličku a promíchejte tresčí játra s tvarohem. Pokud by se vám zdálo, že je směs nějak suchá a nemá konzistenci pomazánky, přidejte ještě trochu smetany na vaření nebo zakysanou smetanou. Pomazánku nyní ochuťte trochou šťávy z citronu. Tím dostane směs ještě lepší chuť a poté se můžete přesunout ke zpracování zeleniny.

pomazánka tresčí játra okurka

Nakrájejte papriku do pomazánky

Vezměte si k ruce papriku, důkladně ji omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte čtvrtinu z ní na malé kousky. Pokud byste chtěli, můžete jí dát do pomazánky více, ale záleží pouze na vás, kolik dáte papriky do pomazánky. Jakmile bude v pomazánce i paprika, sáhněte po soli a směs lehce osolte. Nyní máte pomazánku hotovou a můžete si ji rovnou dát k nějakému čerstvému pečivu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*