Pokud máte rádi pečivo s mazáním, ale už vás nebaví másla či pomazánky z obchodu, zkuste udělat domácí pomazánku s tresčími játry, která se hodí ke každému pečivu.
Existuje velké množství lidí, které miluje pečivo. Takoví lidé mohou být zvyklí již od malička jíst pečivo ke snídani, na svačinu i na večeři. Právě tento fakt může být důvodem, že pečivo je nejrychleji vyprodanou potravinou a lidé mají v nákupním seznamu napsány různé druhy pečiva nejčastěji.
Suroviny, které budete potřebovat
Na tuto pomazánku si připravte tyto ingredience:
- 120 g tresčích jater
- 200 g tvarohu
- 1 ks červená sladká paprika
- citronová šťáva
- sůl
Jak na přípravu pomazánky s tresčími játry
Jakmile si nachystáte všechny suroviny, můžete se pustit do přípravy pomazánky. Nejprve si vezměte tresčí játra v konzervě, otevřete ji a pomalu vylijte olej. Poté si vezměte misku, do které dáte 200 g tvarohu a k němu přidáte i tresčí játra přímo z konzervy. Nemusíte se bát, protože i když se vám bude zdát divné míchat tyto dvě suroviny, výsledek vás určitě překvapí.
Smíchejte suroviny
Nyní si k ruce vezměte vidličku a promíchejte tresčí játra s tvarohem. Pokud by se vám zdálo, že je směs nějak suchá a nemá konzistenci pomazánky, přidejte ještě trochu smetany na vaření nebo zakysanou smetanou. Pomazánku nyní ochuťte trochou šťávy z citronu. Tím dostane směs ještě lepší chuť a poté se můžete přesunout ke zpracování zeleniny.
Nakrájejte papriku do pomazánky
Vezměte si k ruce papriku, důkladně ji omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte čtvrtinu z ní na malé kousky. Pokud byste chtěli, můžete jí dát do pomazánky více, ale záleží pouze na vás, kolik dáte papriky do pomazánky. Jakmile bude v pomazánce i paprika, sáhněte po soli a směs lehce osolte. Nyní máte pomazánku hotovou a můžete si ji rovnou dát k nějakému čerstvému pečivu.
Napište komentář