Slaný koláč s cibulkou chutná lépe než pizza: Manžel tento recept miluje. Šťavnatý, šíleně chutný a levný

slaný koláč s cibulí

Většina receptů na koláče je sladká, a proto si lidé občas tento pokrm neoblíbí. Pokud nejste zastáncem sladkých jídel, zkuste si udělat třeba tento slaný koláč.

Ať už máte rádi sladké nebo ne, tak vždy může nastat moment, kdy zrovna nemáte náladu nebo chuť na sladká jídla a rádi byste si dali něco slaného. V tu chvíli je určitě dobré mít i náhradní recept na pokrm, který se obvykle připravuje s cukrem. Příkladem může být tento slaný koláč, který je připraven z běžně dostupných surovin.

Suroviny, které budete potřebovat

Tento recept je skvělý v tom, že obsahuje hlavně suroviny, které jsou běžně dostupné a nemusíte je tedy shánět ve speciálních obchodech. Protože se jedná o klasické potraviny, tak je na nich navíc dobré to, že vás nevyjdou draze a ušetříte tak část vašich peněz. Na tento slaný koláč si proto připravte:

  • 440 g mouka
  • 1 ks cibule
  • 20 g čerstvé droždí
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g cukr
  • 1 a půl čajové lžičky soli
  • 20 ml rostlinný olej
  • 150 g uzeného masa
  • 300 ml voda
  • 50 g sýr
  • 300 g zakysaná smetana 20 %

Začněte připravovat slaný koláč

Pro všechny, kteří si chtějí připravit tento slaný koláč, bude určitě dobrá zpráva to, že příprava slaného koláče není vůbec složitá. Nejprve si dejte do větší misky teplou vodu a poté k ní přidejte droždí a krystalový cukr. Poté do této směsi prosejte 1 / 3 mouky a všechny suroviny důkladně promíchejte.

Vypracujte si těsto na koláč

Poté, co jste si umíchali směs, tak ji nechte v míse odstát asi na 15 minut na teplém místě. Po uplynutí této doby přidejte do těsta ještě sůl, olej 2/3 mouky a uhněťte rukama těsto. Až přestane lepit a vznikne vám krásně uhnětené těsto, tak jej zabalte do potravinářské fólie a počkejte 30 dalších 30 minut.

koláč s krémem a cibulí

Vytvarujte těsto na koláč

Sáhněte po plechu a vyložte jej pečícím papírem. Až uběhne 30 minut, vezměte si i těsto to rozprostřete rovnoměrně po celém plechu. Poté si vytvořte jakýsi krém na koláč. Nastrouhejte si sýr nahrubo, dejte jej do misky a přilijte k němu zakysanou smetanu. Ke krému přidejte také prolisovaný česnek, lehce osolte a vše důkladně zamíchejte.

Dochuťte koláč dalšími surovinami

Protože už máte připravené těsto i krém, je na čase, abyste si připravili také suroviny, které koláč skvěle dochutí. Nakrájejte si na malé kostičky cibuli i slaninu a dejte si tyto dvě suroviny do misky. Nyní sáhněte po krému a hezky jej rozetřete po celém těstě až k okrajům. Následně si vezměte misku s cibulí a slaninou a posypte celý koláč.

slaný koláč s cibulí

Je čas na pečení koláče

Nyní už máte na plechu připravený koláč, na němž je rozetřený krém a koláč je posypaný cibulí a slaninou. Můžete si tedy rozehřát troubu na 200 °C. Jakmile bude v troubě tato teplota, vložte plech s koláčem do trouby a pečte na 240 °C. Koláč by se měl péct asi 20 minut. To, zda je již hotový, můžete nakonec zkontrolovat párátkem, které stačí zapíchnout doprostřed koláče a zase vytáhnout. Pokud na párátku neulpí žádné těsto, je koláč dokonale propečený a můžete jej z trouby vyndat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*