Nadýchaný koláč s kokosem, k němuž potřebujete pouhých 6 sklenic. Nejrychlejší a nejjednodušší recept

skleničky surovin

Čas od času si každý rád dopřeje nějaký sladký dezert. Pokud mezi takové lidi patříte, zkuste doma nachystat tento koláč s kokosem, který je po dopečení krásně nadýchaný.

Pokud se vám někdy stane, že dostanete chuť na sladké, neodpírejte si jej. V případě, že jinak dodržujete normální stravu, máte pravidelný pohyb a celkově nejíte denně jen smažené nebo sladké jídlo, můžete si dopřát například tento nadýchaný koláč, jenž je skvěle dochucen kokosem, kefírem a dalšími ingrediencemi. Jestliže byste si rádi tento koláč doma připravili, nachystejte si několik ingrediencí.

Ingredience potřebné na nadýchaný koláč

Jakmile se budete připravovat na pečení a přípravu tohoto koláče, nachystejte si doma tyto suroviny:

  • 180 g pšeničná mouka
  • 2 PL citronová šťáva
  • 230 g cukr
  • 170 g kokosové vločky
  • 180 g kefír
  • 180 g krupice
  • 80 ml voda
  • 2 ČL prášek na pečení
  • 1 ks vejce
  • 180 g slunečnicový olej

Začněte připravovat koláč s kokosem

Zpočátku je určitě dobré, když si nachystáte veškeré suroviny, abyste poté při pečení nemuseli shánět to, co vám zrovna chybí. Poté, co se ujistíte, že máte opravdu všechno, tak se můžete pustit do pečení. Vezměte si hlubokou mísu a dejte do ní všechny suché sypké suroviny. Do misky by tedy měl přijít cukr, pšeničná mouka, krupice, kokos a prášek do pečiva.

suroviny v míse

Vytvořte si těsto na koláč

Až budete mít v misce všechny sypké ingredience, můžete začít přidávat i ty tekuté, abyste mohli vytvořit těsto na koláč. Nyní tedy dejte do mísy vejce, kefír a rostlinný olej. Jakmile budete mít tyto ingredience v míse, můžete začít vypracovávat těsto. Po správném vypracování by nemělo lepit a mělo by být bez hrudků.

těsto na kokosový koláč

Připravte těsto na pečení

Poté, co získáte správnou konzistenci těsta, se můžete přesunout k tomu, že si najdete plech, na němž budete těsto na koláč péct. Plech si důkladně vymažte, aby se na některých místech koláč nepřichytával, a poté dejte do plechu všechno těsto. To následně rozprostřete pomocí stěrky rovnoměrně po celém plechu. Troubu si předehřejte na 180 °C a jakmile v ní bude tato teplota, dejte těsto péct na 25 až 35 minut.

citronová šťáva

Zatímco se těsto peče, připravte si citronovou polevu

Protože máte těsto v troubě, máte dostatek času na to, abyste si mohli připravit citronovou polevu. Vezměte si tedy menší hrnec a v něm si smíchejte cukr, vodu a citronovou šťávu. Tuto směs vařte na středním plamenu asi 3 minuty, ale nezapomínejte na to, že tuto polevu musíte neustále míchat.

hotový nadýchaný koláč

Nyní máte téměř hotovo

Ve chvíli, kdy uběhne doba, při které by se mělo péct těsto na koláč, můžete vyndat plech z trouby a až koláč lehce vychladne, tak jej nakrájejte na kousky. Tyto kousky poté potřete citronovou šťávou a koláč nechte zcela vychladnout, díky čemuž vytvrdne i citronová poleva. Nakonec koláč posypte strouhaným kokosem a můžete jej podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*