Luxusní řezy BEZ PEČENÍ: Neskutečná vrstva krému jemného jako sněhové vločky oslní i ty největší mlsouny

Snad všichni lidé milují dorty a jakákoliv oslava se bez nich neobejde. Ale nemusí jít vždy o dort, který je náročný na přípravu.

Pokud milujete dorty a někdy byste si chtěli nějaký sami udělat, není nic lehčího než se podívat po nějakém receptu, u kterého není třeba trávit hodiny v kuchyni. Pro začátek to chce něco, co zvládne opravdu naprosto každý. Zvláště, když na člověka přijde nesnesitelná chuť na sladké, nechce se mu čekat, než bude dort hotový. A proto jsou úplně nejlepší ty nepečené dorty, tak si jeden z nich můžete vyzkoušet.

Co budete potřebovat

  • 100 g sušenek
  • 500 g tvarohu
  • 10 g vanilkového cukru
  • 35 g másla
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 2 ks citronové želatiny
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 250 g zakysané smetany
  • 35 g cukru

Je to opravdu jednoduché

Citronovou želatinu si nejprve rozpusťte v horké vodě a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si tvaroh vyšlehejte do krému a zakysanou smetanu s moučkovým cukrem promíchejte. Přisypte ještě vanilkový cukr. Měla by vám vzniknout pěnová hmota. K této směsi poté po lžicích přidávejte tvaroh a vše společně ušlehejte do jedné hmoty.

Nyní no této směsi postupně přimíchejte citronové želé a šlehejte při té nejnižší rychlosti. Pekáč si vyložte pečicím papírem a potravinářskou fólií, naskládejte do ní sušenky a navrch přidávejte tvarohovou směs. Nyní si na pánvi rozehřejte máslo, přidejte k němu cukr a strouhaný kokos. Za stálého míchání smažte, dokud kokos nebude zlatohnědý.

A je skoro hotovo

Na tvarohovou vrstvu nyní nasypte opečený strouhaný kokos a tento dort dejte minimálně přes noc do lednice. Pokud vaše rodina nemá ráda kokos, můžete ho samozřejmě nahradit tím, co máte rádi. Například nasekanými ořechy, strouhanou čokoládou nebo drobenkou ze sušenek. Jakmile tento dezert ochutnáte, už nebudete chtít dělat žádný jiný. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]