Tak krémový dort jste ještě nejedli! Tento recept si nesmíte nechat ujít, uložte si ho do záložek a neztraťte. Tajemství tkví ve správném použití Salka

Žádná oslava se neobejde bez dortu, to je takové nepsané pravidlo. Ale ne každý má čas na to, trávit pečením dortu celé odpoledne.

V poslední době jsou trendem nepečené dorty ze sušenek. Je to především z toho důvodu, že jsou lehčí a časově méně náročné na přípravu. Ne každou ženu totiž baví péct dlouhou dobu korpus, u kterého ani nevíte, jestli se vám doopravdy podaří. A právě tento dvoubarevný dort s krémem z kondenzovaného mléka nebo pudinku je perfektní příklad. Je to snadné a nazdobit ho můžete podle svých představ. Tak ho vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

Na přípravu korpusu budete potřebovat pouze 250 g kakaových sušenek a stejné množství máslových sušenek. Už díky tomu je to mnohem snazší, než péct normální dort, protože teď sušenky jen naskládáte vedle sebe a nebudete muset nic péct a na nic čekat. Může to být vlastně i taková rychlovka, když nevíte, co na odpoledne upéct.

Krémy

Na krém z kondenzovaného mléka budete potřebovat:

  • 300 g másla
  • 530 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 lžičku vanilkové esence

Na pudinkový krém budete potřebovat:

  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 750 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 300 g másla

Poté si samozřejmě ještě připravíte polevu, ale na tom nic není. Smícháte pouze 150 g čokolády na vaření a 60 ml smetany.

První krok přípravy

Nejprve si připravte krém z kondenzovaného mléka. Máslo si nakrájejte na malé kostičky a ty poté dejte do misky. Následně ho mixérem vyšlehejte do krémové konzistence. Přidejte k tomu asi jednu lžičku vanilkové esence a poté postupně přidávejte a zašlehávejte kondenzované mléko. Vše by mělo mít pokojovou teplotu, takže si věci vyndejte z lednice předem.

Šlehejte tuto směs tak dlouho, dokud nepřidáte veškeré kondenzované mléko. Výsledkem je velice sladký a tučný krém. Pro ty, kteří nejsou fanoušky přeslazených krémů, je tu i možnost pudinkového krému. Ten uděláte tak, že si klasicky připravíte pudink a jakmile vychladne, tak do něj zašlehejte ještě změklé máslo. Záleží jen na vás, jaký krém si vyberete.

Za chvíli máte hotovo

Nyní už si jen nachystejte nějakou dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem. Rozdělejte si sušenky a berte střídavě máslové a kakaové, každou z nich potřete troškou krému a vyrovnejte je do formy tak, aby byla co nejvíce zaplněná. Mělo by vám ale zbýt dost krému na to, abyste potřeli i vršek a boky dortu. Jakmile budete mít hotovo, vložte ho na chvilku do lednice, aby ztuhnul.

https://youtu.be/cM5XommHr8U

Mezitím si připravte čokoládovou polevu a tu poté rozprostřete po celém povrchu dortu. Záleží jen na vás, jestli ho necháte jen takto a nebo ho ještě posypete nějakým cukrářským zdobením. Hotový dort vložte znova do lednice a nechte alespoň přes noc vychladit. Díky tomu totiž sušenky nasáknou vlhkost a změknou. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]