Mega šťavnatá kuřecí křidélka v medově hořčičné omáčce. Recept z jednoho pekáče pro všechny příležitosti. Nikdo jim neodolá

šťavnatá křidélka

Takto připravovaná kuřecí křidélka jste pravděpodobně ještě nejedli. Kombinace medu a hořčice jim dodává nezapomenutelnou chuť.

Pokud nevíte jak rychle, chutně a bez jakýchkoliv problémů nakrmit celou rodinu, šťavnatá kuřecí křidélka v medově hořčičné omáčce jsou pro vás tím pravý ořechovým. Jedná se o skvělý recept, který je určen pro 4 osoby – pokud je vás však více, můžete si připravit větší porci pouhým zvýšením počtu ingrediencí. Navíc jeho příprava nevyžaduje mnoho zkušeností, takže si s ním poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Ve výsledku však získáte pokrm, na který budou všichni členové vaší domácnosti dlouho vzpomínat.

Kuřecí křidýlka v medově hořčičné omáčce

Ještě než dokončíte tento lahodný pokrm, měli byste nechat kuřecí křídla marinovat alespoň dvě hodiny, nebo lépe přes noc v ledničce – tímto způsobem zajistíte, že budou ve výsledku chutnat co nejlépe a maso se vám bude doslova rozplývat v ústech. Kromě toho pak bude také jemnější a křehčí, a to ani není třeba zmiňovat jejich chuť. Sladké medové tóny smíchané s pikantní hořčicí vám totiž poskytnou ohromný gastronomický zážitek, na který jen tak nezapomenete. Stačí postupovat podle níže uvedených kroků a pochutnáte si i vy. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kilogram kuřecích křídel
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks citron
  • 2 čajové lžičky hořčice
  • Mletý černý pepř, podle chuti
  • Sůl, podle chuti
  • Špetka zázvorového prášku
  • 3 gramy rozmarýnu

syrová kuřecí křidélkaPostup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte kuřecí maso. To omyjte a poté jej lehce osušte – křidélka lze připravit vcelku nebo je v místě kloubu rozříznout na dva kusy.
  • Jakmile budete mít připravená křidélka, podle chuti je osolte a opepřete. Poté k nim přidejte prolisovaný česnek a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Vše dobře promíchejte a přidejte ke směsi ingrediencí rostlinný olej, hořčici, citronovou šťávu a med (pokud je med tvrdý, rozpusťte jej ve vodní lázni.

míchání kuřecích křídel

  • Po důkladném promíchání maso přikryjte potravinářskou fólií a nechte jej minimálně jednu hodinu odležet v lednici – pokud však nemáte čas, můžete rovnou přejít k dalšímu kroku. Jak již však bylo zmíněno výše, čím času jim dopřejete, tím lépe budou chutnat.
  • Nyní si připravte zapékací misku nebo plech, vymažte jej olejem a pečlivě do něj naaranžujte všechna namarinovaná křídla – ty ještě potřete zbytkem marinády, pokud vám nějaká zbyla.

nádoba kuřecí křídla

  • Takto připravený pokrm nyní vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 45 minut, dokud nebudou pěkně propečená. Na závěr můžete kuřecí křidélka ozdobit nasekanou zelenou cibulkou a sezamovými semínky pro chutnou tečku.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

hotová kuřecí křídla

Hotová kuřecí křídla podávejte nejlépe horká a s libovolnou přílohou – není přeci žádným tajemstvím, že se kuřecí maso hodí doslova ke všemu. Můžete například přidat ještě zeleninu nebo nakládanou zeleninu a křupavé domácí pečivo. Pokud jste postupovali krok po kroku podle výše uvedeného postupu, měli byste získat naprosto lahodný pokrm, který si zamiluje naprosto každý, kdo jej ochutná.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*