Marinovala jsem kuře podle starého receptu mého dědečka a hosté byli naprosto nadšení. Sdílím náš rodinný klenot

kuřecí maso

Kuřecí maso lze připravovat mnoha způsoby. Pokud jej zrovna nechcete smažit či péct, můžete jej dát marinovat a poté jej udělat buď na grilu nebo na pánvi.

Kuřecí maso patří mezi nejčastější maso, které lidé kupují. Z tohoto druhu masa si můžete doma připravit různá jídla, a právě proto si jej lidé tolik oblíbili. Jedná se o surovinu, kterou lze jíst jak v zimě, tak v létě a během letního období si navíc kuřecí maso můžete naložit do marinády a poté si jej osmažit na pánvi nebo na grilu. Pokud byste se rádi naučili maso marinovat a poté si jej vychutnat, připravte si jej podle tohoto receptu.

Suroviny, které budete potřebovat

Abyste si mohli připravit, a nakonec i vychutnat marinované kuřecí maso, budete potřebovat následující suroviny:

  • 1,5 kg kuřecího masa
  • 150 ml kefír
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 čajová lžička medu
  • 50 ml sójová omáčka
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy je velmi jednoduchý

Příprava tohoto receptu není nijak složitá, a proto ji zvládnete i ve chvíli, jestliže nemáte žádné zkušenosti s vařením nebo s přípravou jídel v kuchyni. Začněte přípravu tím, že si vezmete kuřecí maso, omyjete jej pod tekoucí vodou a poté z něj okrájejte bílé kousky, které na mase nechcete. Tím si maso očistíte a následně jej můžete nakrájet na malé kousky nebo na nudličky.

Zpracujte kuřecí maso

Následně si vezměte sůl a bohatě s ní maso osolte. Následně maso promněte rukama, aby se sůl dostala všude. Poté dejte kuřecí kousky do misky a přilijte k nim kefír. Tuto misku následně přikryjte talířem, aby se miska zakryla a vše protřepte. Jestliže se na tuto metodu necítíte, vezměte si kuchyňské náčiní a maso s kefíre promíchejte. Důležité je, aby se maso kefírem důkladně obalilo.

kuřecí maso
Fotografie: Pixabay

Nechte maso marinovat

Jelikož už máte maso v míse a je i promíchané, můžete jej dát do lednice alespoň na 40 minut. Po uplynutí této doby si dejte na pánev trochu oleje a rozehřejte jej. Jakmile bude olej dostatečně horký, dejte na pánev kousky kuřecího masa a z každé strany jednotlivý kousek osmažte dozlatova. Až si všimnete, že je nějaký kousek opečený z obou stran, dejte jej na talíř.

opečené kuřecí maso

Smažení a dochucení kuřecího masa

Takto smažte všechny kuřecí kousky a jakmile budou všechny osmažené, vraťte je všechny zpět do pánve. Nyní už ale přidejte prolisovaný česnek, med, rajčatový protlak a sójovou omáčku. Všechny tyto suroviny důkladně s kuřecími kousky promíchejte a vařte kuře v omáčce, která vám v pánvi vznikne. Na vedlejší plotýnku si můžete dát mezitím vařit brambory. Až bude maso důkladně propečené, můžete plotnu vypnout a pustit se do jídla.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*