Recept na báječnou detoxikační polévku: Nahrazuje boršč a zelňačku. Vařím 3x týdně, rodina se popere o poslední lžíci

polévka s mletým masem

V dnešní době se lidé naučili jíst mnoho druhů polévek místo hlavního chodu. I tato netradiční polévka se může stát vaším hlavním chodem a hodně lidem připomíná boršč nebo zelňačku.

Jestliže patříte mezi ty, kterým vůbec nevadí jíst polévky, a právě naopak si je dopřáváte ve velkém množství, měli byste si vyzkoušet i recept na tuto tak trochu netradiční polévku, která obsahuje mleté maso. Ve chvíli, kdy si ji budete vychutnávat, si velice rychle vzpomenete na boršč nebo polévku.

Suroviny na polévku

Na přípravu této netradiční polévky s mletým masem budete potřebovat následující suroviny:

  • 2 ks mrkev
  • 1 ks svazek kopru
  • 2 ks cibule
  • 2 ks brambory
  • 3 ks kuličky černého pepře
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks bobkový list
  • 4 ks stroužky česneku
  • 450 g mleté maso
  • 1 / 2 čajové lžičky soli

Jak připravit tuto polévku

Hned poté, co si nachystáte veškeré potřebné suroviny na tento recept, se můžete pustit do jeho přípravy. Nejprve začněte tím, že si vezmete mrkev a celou ji oloupete. Poté ji nakrájejte na kolečka a dejte ji do hrnce s vodou. K mrkvi následně přidejte ještě nakrájenou cibuli na velké kusy a okořeňte bobkovým listem, černým pepřem a začněte vařit asi na 20 minut na středním plamenu.

mleté maso
Fotografie: Pixabay

Během vaření zpracujte další suroviny

Zatímco se jedna část surovin vaří, můžete si vzít druhou cibuli a nakrájet ji najemno. Druhou mrkev také oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Tyto suroviny následně přendejte do pánve, do něhož si předem dejte olej, rozehřejte ho a mrkev s cibulí osmažte. Asi po 3 minutách do pánve přidejte mleté maso se solí a smažte do doby, dokud nebude maso hotové.

hotová polévka s mletým masem

Polévku máte téměř hotovou

Až bude maso hotové, můžete na něj dát rajčatový protlak a prolisovaný nebo nasekaný česnek. Vše důkladně promíchejte a následně přikryjte pokličkou. Jídlo nechte smažit / dusit dalších 10 minut. Mezitím si oloupejte a nakrájejte na kostičky brambory. Ty poté dejte vařit do hrnce, ve kterém se předtím vařila mrkev s cibulí. Ve vodě, která zbyla v hrnci, vařte brambory asi 10 minut. Jakmile budou brambory hotové, přidejte k nim směs z pánve, nasekaný kopr, a ještě pár minut povařte. Hned poté polévku podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*