Boršč z otrub a jeho zajímavé zdravotní přínosy: Jedinečný pokrm, který detoxikuje celé tělo a vyléčí kdejakou nemoc

Konzumace boršče z otrub přináší řadu blahodárných přínosů. Pomůže vám například s léčbou alkoholismu nebo dokonce tuberkulózy.

Boršč z otrub je specifický pokrm původem z rumunské kuchyně, který je skvělým léčebným prostředkem na dlouhou řadu onemocnění – a to zejména těch, u kterých moderní léky často selhávají. Jeho síla vzniká již při jeho přípravě, kdy jsou do typické šťávy přidávány pivovarské kvasnice. Ty totiž podporují kvašení a obsahují vitamíny B, C, D a H, minerální látky, enzymy a další stopové prvky důležité pro zdraví těla a organismu (zejména hořčík, fosfor, vápník, selen, chrom).

Boršč z otrub a jeho přínosy

Kaše neboli šťáva, která vzniká při mačkání pšeničných otrub, obsahuje zejména komplex vitamínu B a C, minerální látky, sacharidy a esenciální aminokyseliny, díky kterým nabízí řadu zdraví prospěšných účinků a je přírodním produktem bohatým na enzymy. Odborníci na výživu však doporučují léčivou kúru za pomoci tohoto jedinečného zdraví pro povzbuzení celého organismu.

Kůru lze provést tak, že budete po dobu 20 dnů konzumovat 1 šálek boršče 15 minut před každým hlavním jídlem. Jakmile tato doba uplyne, měli byste si dát sedmidenní přestávku, a poté v léčbě pokračovat. Pokud vás ovšem trápí vážnější problémy, jako potíže se žlučí nebo játry, měli byste pít 1 šálek boršče zpravidla nalačno, a to po stejně dlouhou dobu. Konzumací boršče pak můžete získat zejména následující benefity:

  • Probuzení mozku a těla z opilosti (odstraňuje téměř všechny příznaky intoxikace alkoholem).
  • Pomáhá léčit chronická onemocnění dýchacích cest (zejména astma, bronchitidu, sinusitidu).
  • Pomáhá zmírňovat příznaky tuberkulózy.
  • Dokáže vás vyléčit z alkoholismu.
  • Pomáhá při zvracení, chronické únavě a zažívacích potížích.
  • Pomáhá při zvracení, chronické únavě, zažívacích potížích.
  • Čistí tlusté střevo a ledviny.
  • Léčí močovou litiázu.
  • Dodá vám prevenci rakoviny tlustého střeva.
  • Posiluje funkci vnitřních orgánů.
  • Snižuje krevní tlak, hladinu cukru a cholesterolu v krvi.
  • Je také vynikajícím lékem pro pacienty, kteří prodělali infarkt myokardu, hypertenzi a další srdeční choroby.
Fotografie: Pixabay

Abyste získali všechny tyto přínosy, měli byste dodržovat správnou dobu léčivé kůry. Jedině tak totiž můžete těžit ze všech účinků tohoto skvělého přírodního léku. Ještě však před tím, než se rozhodnete začít s konzumací boršče, ujistěte se u svého praktického lékaře, zda je to pro vás vhodné – zejména pokud musíte brát nějaké léky.

Kdy konzumovat více boršče

V případě respiračních onemocnění, jako je astma, sinusitida nebo bronchitida, doporučují odborníci pít alespoň 2 šálky boršče denně ve třítýdenních kúrách. V případě tuberkulózy byste pak měli jíst každý den nalačno 500 mililitrů. Při zvracení nebo zažívacích potížích vypijte denně před jídlem půl sklenice nebo 1 sklenici a při chronické únavě klidně až 500 mililitrů boršče najednou – tímto způsobem rychle povzbudíte své tělo a stejně tak i nervový systém.