Ruská zmrzlina ze 3 ingrediencí: Tisíckrát lepší než kupovaná. Je škoda, že jsme tento recept neznali dříve

ruská zmrzlina

Léto se blíží a málokdo v letní parnech odolá osvěžující chuti zmrzliny. Naučte se jednoduše připravit domácí ruskou zmrzlinu a udělejte si zásoby do mrazáku.

Není snad nikdo kdo by neznal oblíbenou ruskou zmrzlinu. Smetanový krém mražený ve dvou plátcích oplatky si pamatujeme z dětství, ale milují ji i mladší generace. Ceny zmrzlin každoročně rostou a zastávka s rodinou u zmrzlinového stánku se může opravdu prodražit. Proto se vyplatí vyrobit si tu vlastní, po které sáhnete pokaždé, když vy nebo vaše děti dostanou chuť na zmrzlinové mlsání. Výhodou je, že nepotřebujete ani stroj na zmrzlinu a k výrobě této dokonalé zmrzliny vám postačí jen tři ingredience.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 500 ml smetany ke šlehání 36%
  • plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • cukrářské oplatky v plátech

Postup přípravy ruské zmrzliny

Smetanu před šleháním nechte v lednici dobře vychladit. Poté ji vyšlehejte do husté konzistence a předtím do ní přidejte špetku soli. Použijte ruční šlehač na vysoké otáčky. Jakmile je smetana hustá, přidejte do ní kondenzované mléko. Nalijte nejprve polovinu, prošlehejte a pak nalijte zbytek mléka a opět prošlehejte.

Poctivá vanilková zmrzlina podle norem ČSN: Takovou už v obchodě nekoupíte! Potřebujete jen 3 ingredience a 5 minut času

Pláty oplatků uřízněte tak, aby se vám vešly na plech nebo zapékací misky. Na spodek tedy umístěte jeden plát, nalijte na něj smetanovou směs a rovnoměrně rozprostřete. Vše přikryjte stejně velkým plátem oplatky a dejte na 8 hodin do mrazáku. Ujistěte se, že se vám zvolená nádoba do mrazáku vejde. Poté zmrzlou dobrotu vytáhněte a nožem ji nakrájejte na menší kostky. Ty pak můžete zabalit do alobalu nebo potravinářské fólie a naskládat zpět do mrazáku.

podmáslí ve sklenici
Fotografie: Freepik

Co dělat, když přešleháte smetanu?

Šlehačka použítá k výrobě zmrzliny by měla mít co nejvyšší podíl tuku, minimálně však 30 %. Při šlehání se vám může stát, že to přeženete, smetana se „zdrcne“ a začne se z ní oddělovat tekutina. Určitě to s přešlehanou smetanou nevzdávejte. Dá se ještě zachránit tím, že k ní přilijete další stejnou smetanu a znovu prošleháte. Konzistence už možná nebude super dokonalá, ale k potřebnému účelu stále poslouží a nebudete ji tak zbytečně vyhazovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*