Babiččiny knedlíky ze zakysané smetany: Jednou ochutnáte a houskové nebo bramborové už chtít nebudete

Zdroj fotografie: Pxhere

Domácí recepty stále nabývají na větší popularitě a lidé se rádi vrací k tradičním receptům. Naučit se můžete například i tradiční knedlíky ze smetany, které nejsou vůbec složité.

Domácí recepty si získali oblibu u mnoha lidí z toho důvodu, že jednoduše chutnají mnohem lépe, než když si dané jídlo koupíte již hotové v plastové krabičce v obchodě. V současnosti se mnoho lidí naučilo vařit například domácí houskové knedlíky, jelikož jsou chuťově lepší než ty kupované. Pokud byste chtěli, můžete se naučit i třeba tyto knedlíky ze zakysané smetany.

Suroviny, které budete potřebovat

Na výrobu těchto knedlíčků budete potřebovat následující suroviny:

  • 2 hrnky mouky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 / 2 čajové lžičky soli

Jak připravit domácí knedlíky ze smetany

Mnoho lidí by si mohlo myslet, že dělat domácí knedlíky je složité, ale s největší pravděpodobností nic podobného ještě nedělali. Jestliže byste si chtěli vyzkoušet knedlíky ze smetany, můžete je zkusit udělat podle tohoto receptu. Nejprve začněte tím, že si smícháte zakysanou smetanu se solí a moukou.

Vodu po uvaření bramborových knedlíků nevylévat. Dá se z ní udělat další chod pro několik strávníků

Uhněťte těsto

Pouhé 3 suroviny vám stačí k tomu, abyste si mohli udělat tyto knedlíky. Většina lidé je zvyklá spíše na bramborové nebo houskové, ale jestliže vám doba zbyde v lednici smetana, můžete ji také použít na knedlíky. Ze surovin, které jste si předtím smíchali, můžete nyní rukama uhníst těsto.

smetana ve džbánku

Zpracované těsto nechte odpočinout

Až budete mít zpracované těsto, dejte jej do misky a přikryjte jej čistou utěrkou. Následně jej nechte alespoň hodinu odpočívat. Poté, co uplyne hodina, byste měli mít měkké a elastické těsto. Z něj následně vytvarujte knedlíky buď kulaté, placaté nebo ve tvaru šišek a uvařte je ve vroucí osolené vodě obvyklým způsobem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*