Zaručeně nejlepší recept na rolky: Zlato na talíři připravíte díky ingrediencím, do kterých byste to nikdy neřekli

Lavash s náplní

Lidé chodí do restaurací hlavně proto, aby si bez práce pochutnali na dobrém jídle. Stačí ale umět pár triků a chutný pokrm člověk vytvoří i z pohodlí domova.

Lavash je pokrm, který je typický pro východní země, obzvláště okolí Kavkazu. Jeho chuť není příliš specifická a výrazná, má ale velmi široké využití a to hned v několika kuchyních. Hodí se hlavně na obalování, jeho náplň ale může být opravdu různorodá. Klasicky se v tomto pokrmu používá maso a zelenina, sáhnout můžeme ale i po tvarohu, sýrech, ovoci nebo zmrzlině.

Ingredience potřebné na přípravu rolek z lavashe:

  • 1 středně velké paprika
  • 1 středně velká vařená brambora
  • 200 gramů klobásy
  • svazek zelené cibule
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 2 kusy lavashe
  • 150 gramů zakysané smetany
  • 2 vejce
  • půl lžičky soli
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky

Lavash s náplní

Knedlíčková polévka

Tato poctivá knedlíčková polévka vám připomene pravé dětství. Moje babička nedá dopustit na tuto přísadu

Náplň dodává pokrmu výslednou chuť

Jako první si k ruce vezmeme papriku, kterou očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Uvařenou bramboru oloupeme, následně ji nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do misky. Přidáme k ní nahrubo nastrouhanou klobásu, papriku a také základní koření, tedy sůl a pepř. Směs doplníme o najemno nastrouhanou cibulku a polovinu nahrubo nastrouhaného připraveného sýra.

Lavash s náplní

Příprava rolek není nijak náročná

Vezmeme si placky lavash, do kterých přidáme připravenou náplň. Oba kusy zabalíme a následně také nakrájíme na menší kousky. Připravíme si směs, ve které budeme rolky obalovat. Na tu je potřeba smíchat vejce a zakysanou smetanu, tuto směs pořádně vyšleháme. Jakmile nám vznikne jednotná hmota, přidáme sůl a zbytek sýra, který jsme si najemno nastrouhali.

Lavash s náplní

Hotové rolky postupně obalujeme

Jako poslední do směsi přidáme také hladkou mouku a postupně v ní obalíme všechny připravené kousky pokrmu. Jakmile máme kus takto připravené rolky obalený, umístíme je na pánev s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran dozlatova. Rolky odložíme stranou tak, abychom je zbavili přebytečného oleje a po chvíli můžeme podávat jako chutnou svačinu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]