Slané smažené kefírové koláčky s náplní: Jedna porce nestačí. Buďte chytřejší než my a udělejte rovnou dvojitou dávku. Sami uvidíte, že ze stolu zmizí coby dup

Jsou svěží a jemné. Tyto lívanečky nebo spíš plněné slané koláčky jsou skvělým občerstvením na party i alternativní večeří.

Smažení sice není nejzdravější technologický postup, ale patří mezi oblíbené a chutné. A není divu, smažené pokrmy jsou opravdu lahodné. Tyto kefírové placičky to jen potvrzují. Skvělé smažené placičky jsou svěží a můžete je použít jako netradiční přílohu k hlavnímu chodu. Jejich příprava není nikterak složitá a zvládne je opravdu i začínající kuchař.

Připravte si suroviny

Na přípravu placiček budete potřebovat dva hrnky kefíru, tři hrnky mouky, jedno čerstvé a čtyři vařená vejce, zelenou cibulku, kopr, sodu a sůl a rostlinný olej. Teplý kefír smíchejte se solí a sodou, poté směs dobře promíchejte metličkou. Následně do směsi přidejte vejce a promíchejte. Až bude směs homogenní, přidejte ještě mouku a opět zamíchejte. Směs by měla být hustá a také voňavá.

Fotografie: Pixabay

Čtyři vejce je potřeba si uvařit a po vystydnutí oloupat. Do receptu je třeba vejce nakrájet nadrobno, případně nastrouhat na hrubém struhadle. Stejně tak nakrájejte nadrobno jarní cibulku. Vše potom osolte a opepřete podle chuti. Vejce s cibulkou pak přidejte do těsta a opět dobře promíchejte, ale vajíčka i cibulka byla opravdu všude. Pak už můžete začít se smažením.

Fotografie: Freepik

Smažte dle libosti

Nyní je čas začít se samotným smažením. Rozpalte si olej a těsto na pánev vylívejte buď do silikonové formy ve tvaru koleček nebo roztírejte polévkovou lžíci. Stejně tak jde těsto vymačkávat pomocí sáčku, kterému odříznete jeden roh. Případně je můžete smažit v pánvi na lívance, která je tvarovaná. Těsto je důležité smažit do zlatova z obou stran. Aby byly pirohy nebo koláčky nadýchané, po vyjmutí z pánve se nestáhly, zahřejte trochu kefíru a přidejte sodu.

Pokud budete slané koláčky z kefíru podávat samotné, pak k nim servírujte zakysanou smetanu nebo horkou omáčku s česnekem a bylinkami. Pirohy však můžete použít také jaké přílohu k hlavnímu chodu. Skvěle bude chutnat k smaženému plátku masa. Koláčky se nemusí jíst jen horké, ale konzumovat se dají i po vystydnutí. Hodí se tak také na nejrůznější party nebo oslavy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]