Připravte si tuto zelnou placku: příprava je jednoduchá a nezabere skoro žádný čas

Pokud máte chuť na něco snadného a rychlého, tato placka bude pro vás tím nejlepším řešením. Je totiž tak dobrá, že na recept již nikdy nezapomenete.

Pokud máte chuť na něco jednoduchého, při čem nebudete muset trávit dlouhé hodiny v kuchyni, tato zelná placka je dělaná přímo pro vás. Chutná báječně, je k ní zapotřebí pár ingrediencí a připravíte jí během chviličky. Pokrmy, jako je tento, jsou navíc velmi vydatné a dodají vám sílu na celé odpoledne. Na nic tak nečekejte a vrhněte se do příprav ještě dnes. Určitě si pochutnáte.

Zelná placka, kterou si zamilujete

Ačkoliv k tomuto receptu potřebujete pouze pár ingrediencí, nemusíte se ničeho obávat,  výsledný pokrm si totiž určitě užijete. Přeci jen v jednoduchosti je krása a proto je tato placka právě tak originální. Pokud tedy nechcete stát hodiny u sporáku a piplat se s nějakým složitým pokrmem, rozhodně si připravte tuto jednoduchou pochoutku. K přípravě budete potřebovat následující ingredience (množství některých ingrediencí si musíte určit sami podle toho, kolik placek chcete připravit):

  • Zelí, mrkev, cibule a brambory
  • 2 ks vejce
  • 2 až 3 polévkové lžíce mouky
  • Koření, sůl, pepř, aromatické bylinky
Fotografie: Unsplash

Postup pro vaření

  • Nejprve vezměte několik cibulí, nakrájejte je na malé kostičky a osmažte na rostlinném oleji dozlatova.
  • Vezměte jednu mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji přidejte na pánev k osmažené cibuli.
  • Připravte si polovinu čerstvého zelí a nakrájejte jej nadrobno. Poté zelí přidejte k zeleninové směsi a společně ingredience poduste.
  • Směs osolte a opepřete, přidejte tymián a další aromatické bylinky (můžete přidat cokoliv, záleží na vaší chuti). Dusit je lepší pod pokličkou, je to rychlejší a šťavnatější.
Fotografie: Freepik
  • Vezměte osm kousků brambor a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
  • Bramborovou směs vymačkejte a smíchejte s již vychladlou zeleninou.
  • Přidejte do směsi dále vejce, mouku, sůl (podle chuti) a všechny ingredience dobře promíchejte.
  • Na pánvi si rozehřejte rostlinný olej, a hmotu po částech rozetřete.
  • Zelné placky smažte z obou stran, dokud se nebudou zdát dost „křupavé“. Připravit je však můžete dle svého gusta.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud si umíte připravit domácí omáčky (například česnekovou omáčku se zakysanou smetanou nebo majonézou), budou placky ještě chutnější a originálnější.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]