Zděděný recept od mé babičky: Výtečná kuřecí prsa na pánvi, 1000krát lepší než svíčková

kuřecí maso

Hodně lidí ztrácí inspiraci k tomu, jak připravit kuřecí maso. S pomocí tohoto receptu však vytvoříte naprostou lahůdku, kterou si zaručeně oblíbí každý, kdo jí ochutná.

Kuřecí prsa patří mezi nejoblíbenější druh masa, které lidé používají ve své kuchyni. Při přípravě pokrmu z kuřecích prsou se však často může stát, že je pak maso suché a chybí mu šťavnatost. Tento problém by však mohl vyřešit tento jednoduchý recept, s jehož pomocí vytvoříte velmi lahodné a šťavnaté jídlo, které si všichni zamilují.

Co budete potřebovat

  • 1 ks kuřecího prsa
  • 3 ks vejce
  • 30 g petržele
  • 20 g soli
  • 5 g černého pepře
  • 4 g bílého pepře
  • 270 g mouky
  • 100 g mozzarelly
  • 50 g majonézy
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 40 g másla
  • 400 ml mléka
  • 4 g muškátového oříšku

maso

Nejprve udělejte maso

Kuřecí maso nakrájejte na kostičky. Vezměte si dostatečně velkou misku, dejte do ní maso, ke kterému přidejte nastrouhanou mozzarellu, vejce a najemno nakrájený petržel.  Přidejte 10 g soli, černý pepř, majonézu a 200 g mouky, vše smíchejte a vytvořte hmotu. Následně si vezměte pánev, na které rozpalte 40 ml rostlinného oleje a po částech na ní naskládejte výslednou hmotu. Na středním ohni osmažte směs z obou stran dozlatova.

smažené placky

Následně připravte omáčku

Na omáčku by měl stačit dostatečně velký hrnec, do kterého dejte máslo a zbytek rostlinného oleje. Následně vše zasypte zbytkem mouky a metličkou důkladně rozmíchejte. Do kastrůlku postupně lijte mléko, dochuťte omáčku muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nakonec už zbývá jen míchat tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne do požadované konzistence.

kuřecí

Příloha je na vás

Pokrm se dá jíst i bez omáčky, ale ta tomu dodá veškerou dokonalost. Jako přílohu můžete zvolit prakticky cokoliv. Nejlepší přílohou budou těstoviny, můžete však zvolit klidně rýži nebo například brambory. Vše je naprosto podle vaší preference, co vám chutná nejvíce. Po vyzkoušení tohoto receptu se k němu budete jistě rádi vracet, jelikož chuť tohoto jídla je naprosto unikátní.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*