Již dávno není pravdou, že kvůli přípravě chutné večeře musíme v kuchyni trávit několik hodin. Naopak, poradíme si s ní během chvilky a vystačí nám k tomu pár základních surovin.
Připravit večeři z toho, co máme obvykle doma, bývá často velkým oříškem. Přesto se tento problém dá snadno vyřešit. K lahodnému pokrmu nám postačí cibule, brambory, vejce a ovesné vločky. Na první pohled může tato kombinace vypadat nezvykle, výsledný pokrm vás ale přesvědčí nejen svojí jednoduchostí, ale hlavně chutí.
Ingredience potřebné na přípravu placek:
- 100 gramů ovesných vloček
- 250 mililitrů horké vody
- 1 středně velká cibule
- 1 středně velká brambora
- 1 vejce
- stroužek česneku
- sůl, pepř, rostlinný olej
I ze základních surovin vykouzlíme zázračnou pochoutku
Jako první si v misce namočíme ovesné vločky, toho docílíme jednoduše jejich smícháním s horkou vodou. Musíme počkat, až nám vločky nabobtnají, díky tomu půjdou snadno rozkousnout. Jakmile se z misky vytratí veškerá voda, přidáme do ní najemno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, který předtím propracujeme skrz lis na česnek.
Bramboráky s kuřecím masem jsou prostě ráj v puse. Tento recept si zamilujete od prvního vyzkoušení
Vytvoříme si směs pomocí ručního šlehače
Do misky následně vyklepneme vajíčko a na pomoc si vezmeme tyčový mixér. Díky němu rozmixujeme veškeré komponenty v misce do hladka, vznikne nám jednotná hmota. Do misky přidáme nastrouhaný brambor, který jsme si předem uvařili v horké vodě. Vše dochutíme solí, pepřem a dalším oblíbeným kořením. Sáhnout můžeme například po koření grilovacím.
Směs následně smažíme na pánvičce
Na pánvi si rozehřejeme rostlinný olej a postupně do něj umístíme vytvarované placičky z připravené směsi. Ty smažíme dozlatova z obou stran, poté je umístíme na papírovou utěrku, aby pustily přebytečný olej. Recept se dá snadno upravit podle naší chuti a to nejen změnou koření. Můžeme z něho například vynechat vajíčko nebo ovesné vločky ve směsi nemixovat.
Napište komentář