Nejjemnější koláč, který lze z jablek připravit: Ostatní dezerty se mohou jít rovnou zahrabat

Spousta lidí má mezi svými oblíbenými dezerty jablečný koláč. S pomocí tohoto jednoduchého receptu se tak naučíte skvělý koláč, který budete mít hotový během několika minut.

Jablečný koláč je velmi oblíbeným dezertem hlavně v podzimních měsících. To totiž většinou bývá období, kdy dozrávají jablka a dají se tak koupit o něco výhodněji než v jinou část roku. Spousta lidí si jablka také pěstuje, takže přebytek jablek potřebují nějak zpracovat. Jedním řešením je výtečný jablečný koláč, který vytvoříte díky tomuto receptu velmi rychle.

Co budete potřebovat

  • 130 g mouky
  • 180 g cukru
  • 160 g krupicového cukru
  • 5 jablek
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla

Koláč

Těsto není potřeba

K tomuto koláči nebude potřeba ani žádné hnětení těsta. Vezměte si dostatečně velkou mísu, ve které smíchejte krupici, mouku a prášek do pečiva. Následně tuto sypkou směs rozdělte na 4 stejné díly do sklenic. Následně si jablka oloupejte od slupek, zbavte je jader a na hrubém struhadle je všechny nastrouhejte.

sypání koláče

Tradiční recept mojí tety cukrářky na nejkřehčí tvarohové koláče dosud mimo rodinu nikdo neznal

Připravte zapékací mísu

Vezměte si zapékací mísu a vystelte jí pečícím papírem. Následně do ní nasypejte sypkou směs z první sklenice a rovnoměrně jí rozprostřete. Jablečnou hmotu smíchejte s citronovou šťávou, rozdělte jí na 3 díly a 1 díl rovnoměrně rozprostřete na sypkou hmotu. Následně opět dejte vrstvu sypké hmoty ze sklenice, na to dejte jablka a takto pokračujte, až dokud vám nic nezbyde.

hotový koláč

Celý dezert upečte

V malém kastrůlku si rozpusťte máslo a smíchejte ho s mlékem. Tuto směs následně nalijte a rovnoměrně rozprostřete na koláči. Troubu si předehřejte na 180 °C a dezert v ní pečte 45 minut. Po uplynutí této doby vyjměte zapékací mísu z trouby a máte hotovo. Pokud chcete, můžete koláč před podáváním ještě posypat moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*