Vyhlášené čajové pečivo s kandovanou třešní od tety cukrářky: Recept si dosud střežila jako oko v hlavě

čajové pečivo

Naučte se tento recept na těsto, ze kterého můžete tvořit nadýchané čajové pečivo. Jeho příprava je jednoduchá a brzy máte na stole mísu plnou lahodných sušenek.

Čajové pečivo se pro přípravu hodí především v období Vánoc. Připravovat jej však můžete během celého roku. Když odmyslíme dobu potřebnou, aby těsto odpočívalo, je to jednoduchý recept, kdy během chvilky vykouzlíte spoustu vynikajících kousků pečiva, které se jen rozplývá na jazyku. Fantazii se meze nekladou a můžete je libovolně dozdobit. V tomto receptu použijte na ozdobu kandované třešničky.

Ingredience potřebné na čajové kytičky

  • 250 g mouky
  • 1 zarovnaná lžíce prášku do pečiva
  • 75 g cukru
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 125 g másla
  • 25 kandovaných třešní

Postup přípravy na výrobu čajového pečiva

Ve větší míse smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Doprostřed mouky udělejte důlek a do něj nasypte cukr, vanilkový cukr a rozklepněte jedno vejce. Pomocí vařečky vše smíchejte dohromady. Nyní nakrájejte změklé máslo na menší kostky a přidejte do těsta. Dobře těsto propracujte, aby se máslo spojilo se všemi ostatními ingrediencemi.

hotová buchta

Rychlý marmeládový koláč podle hrnkového receptu: Správné použití drobenky dezertu dodá chuť jako od babičky

Misku s těstem přikryjte potravinářskou fólií a na hodinu dejte odpočívat do lednice. Poté těsto naplňte do cukrářského sáčku. V tomto receptu si vyberte nástavec, který vytváří květinky. Fantazii se však meze nekladou a sušenky můžete tvořit v libovolných tvarech. Plech na pečení dobře vymažte tukem nebo použijte pečící papír.

třešně
Fotografie: Pexels

Pohoštění k čaji nebo horké čokoládě

Jednotlivé květiny vytlačujte ze sáčku na plech a ponechte mezi nimi mezery. Počítejte s tím, že těsto se na plechu trochu roztáhne. Na každou kytičku položte doprostřed půlku kandované třešně. Troubu si předehřejte na 160 °C, vložte do ní plech a pečte přibližně 15 minut. Poté vytáhněte a nechte vychladnout. Toto čajové pečivo je vynikající právě k čaji, ale chutná výborně i s kávou nebo horkou čokoládou. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*