Pro spoustu lidí je snídaně nejdůležitějším jídlem celého dne. Díky tomuto jednoduchému a skvělému receptu připravíte lahodnou snídani, ze které se nají celá rodina.
Hodně lidí se snaží o to, aby každý den byla na jejich stole kvalitní a vydatná snídaně. Pro spoustu z nich je to základem celého jejich dne a neumí si bez tohoto pokrmu svůj svět představit. Někomu však někdy dojde inspirace k tomu, co pro svou rodinu na ranní stůl přichystat. Díky tomuto receptu by se to však mohlo radikálně změnit.
Co budete potřebovat
- 260 g toastového chleba
- 300 g čedaru
- 6 polévkových lžic majonézy
- 2 rajčata
- 400 g šunky
- 6 polévkových lžic rajčatové omáčky
- 15 oliv
- 1 lžička oregana
Stačí zapékací mísa
Vezměte si zapékací mísu a potřete jí asi třetinou rajčatové omáčky. Následně na její dno vyskládejte krajíce toastového chleba, které pomažte majonézou. Poté na ně přidejte vrstvu šunky, kterou ještě pokryjte plátky čedaru. Umyjte a osušte rajčata a nakrájejte je na kolečka. Jedno rajče pak rozprostřete na plátky sýru.
Recept vesnických pekařů nahradí kupované pečivo lehoučkým domácím chlebem. Hned pochopíte proč
Vytvořte další vrstvu
Okolo rajčat ještě položte plátky nakrájených oliv a začněte s druhou vrstvou. Vrchní vrstvu opět vyskládejte plátky toastového chleba. Ty následně potřete zbytkem rajčatové omáčky a majonézy. Poté na omáčky rovnoměrně rozprostřete zbytek šunky, kterou pokladete čedarem, zbytkem rajčat a oliv.
Vše dejte zapéct
Předehřejte si troubu na 180 °C. Zapékací mísu do rozehřáté trouby dejte přibližně na 15 minut, aby se vám důkladně roztekl veškerý sýr. Po uplynutí této doby hotový pokrm vyjměte z trouby a můžete servírovat. Tato lahodná snídaně je ideálním pokrmem k ranní kávě či čaji a výborně nastartuje váš den.
Napište komentář