Palačinky patří mezi oblíbené pokrmy, které si dopřáváme obvykle ke snídani. Existuje ale také odlehčený recept, díky kterému mohou být i obyčejné placky z mouky velmi chutné a vláčné.
Tento druh placek patří mezi velmi rozšířené v českých kuchyních a je možné si je připravit na sladko, ale i ve slané verzi. Při jejich přípravě se nemusíme držet obvyklého receptu, můžeme zkusit i netradiční kombinaci. Ta spočívá v tom, že během zadělávání těsta sáhneme po kefíru a jablkách.
Ingredience potřebné na přípravu neobvyklých palačinek:
- 3 středně velká jablka
- 250 gramů kefíru
- 2 středně velká vejce
- 4 polévkové lžíce rostlinného oleje 300 gramů hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Kam se hrabou lívance. Tchyně si z dovolené přivezla recept na slané „obálky“. Každý teď hledá tento recept, uložte si ho
Jablka si očistíme, nakrájíme a připravíme
Nejprve se vrhneme na přípravu jablek. Dvě z nich je potřeba oloupat, zbavit semínek a nakonec nakrájet na poloviny. Vezmeme si k ruce misku, ve které smícháme kefír, cukr a vejce. Směs důkladně promícháme za pomoci vařečky nebo stolního mixéru. Do vzniklého těsta přidáme rostlinný olej a mouku. Vytvoříme jednotnou hmotu bez hrudek.
Těsto je zapotřebí pořádně promíchat
Do vzniklého těsta přisypeme prášek do pečiva a vezmeme připravená jablka. Ty nastrouháme na hrubém struhadle a následně vložíme do mísy s těstem, kde je zamícháme. Jakmile máme směs hotovou, na pánvi si rozpálíme trochu rostlinného oleje a pomocí lžíce na ni umístíme těsto.
Palačinky můžeme ozdobit plátkem jablka
Jakmile máme palačinky z jedné strany opečené, vezmeme si k ruce poslední jablko. To nejprve oloupeme a zbavíme semínek, jako jablka předešlá. Následně je nakrájíme na plátky a několik z nich umístíme na neusmažený povrch palačinky. Teprve poté palačinku otočíme a smažíme i z druhé strany. Palačinky pečeme do zlatova, před sundáním z pánve je posypeme moučkovým cukrem.
Napište komentář