Korpus, který je vytvořen z piškotu, je dokonalý v tom, že i přesto, že je velmi jednoduchý, je opravdu lahodný. Poradí si s ním i naprostý začátečník.
I přesto, že se recept na první pohled jeví jako jednoduchý, je v něm ukryto kouzlo Je totiž velmi chutný a jednoduše může posloužit jako základ pro tvorbu složitého dortu. Kombinace piškotu a krému totiž tvoří jedinečnou chuť, která se nikdy neomrzí. Pojďme se společně, krok za kromě, podívat na to, jak takový dezert připravit.
Ingredience potřebné na přípravu piškotového korpusu:
- 5 středně velkých jablek
- 150 gramů cukru krystalu
- 150 gramů hladké mouky
- půl lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka vanilky
S přípravou nám velmi pomůže mixér
Jako první si připravíme stolní mixér nebo mixér ruční a misku. Do té nejprve rozbijeme vejce, ke kterým přidáme sůl a několik minut tuto kombinaci budeme šlehat. Jakmile jsou vejce vyšlehaná, přidáme k nim vanilku a cukr a opět spustíme šlehání. Vzniknout by nám měla nadýchaná bílá pěna, která je přesně tím výsledkem, který požadujeme.
Recept na obyčejné buchty proměnila babička v plněný zázrak. Moje děti se na ně ptají při každé návštěvě
Příprava piškotů není nijak složitá
V druhé misce si mezitím můžeme smíchat mouku s práškem do pečiva. Tuto smě postupně, po částech, prosejeme do vaječné směsi. Vzniklou směs opatrně hněteme a to pouze jedním směrem. Mělo by nám postupně vzniknout husté a hutné těsto, které by nemělo být tekuté. Jakmile jsme dosáhli tohoto výsledku, připravíme si pekáč.
Piškotový základ, ze kterého vytvoříme jakýkoliv dort
Pečící plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj umístíme. Plech dáme do trouby a pečeme po dobu 30 minut na 180 stupňů. Jestli je piškot již hotový můžeme snadno zkontrolovat pomocí dřevěné špejle. Pokud se na ni po zapíchnutí těsto nelepí, můžeme plech z trouby vyndat. Takto připravený korpus nám může posloužit jako základ téměř každého dortu.
Napište komentář