O tento super rychlý recept na vynikající tiramisu se se mnou podělil strýc majitel luxusní cukrárny

tiramisu

Tento lahodný italský dezert vás určitě nezklame. Vyzkoušejte ho v této kakaové variantě a přijdou si tak na své i ti, kteří kávové dezert nemají v oblibě.

O přesném vzniku této oblíbené pochoutky se stále vedou spory. Jisté však je, že pochází z regionů severní Itálie a jeho definitivní podoba se v receptech objevuje od 60. let 20 století. Pravé Tiramisu by mělo mít kávovou příchuť a na jeho přípravu se používá italský krémový sýr Mascarpone. V této variantě je však kávová příchuť nahrazena kakaem a tak potěší všechny, kteří kávové chuti zrovna neholdují. I tento obměněný recept na italské Tiramisu je velmi lahodný a uvidíte,  že ho zařadíte do svých oblíbených.

Ingredience na přípravu Tiramisu

  • 600 g tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 ml vroucí vody
  • 350 g sušenek nebo piškotů
  • 90 g čokolády
  • 30 ml mléka

Postup přípravy Tiramisu

Zakysanou smetanu, tvaroh a cukr dejte společně do větší mísy a vyšlehejte ponorným mixérem nebo šlehačem do hladka. Bokem si do menší misky přesyjte kakao a zalijte je vroucí vodou a důkladně promíchejte. Vezměte zapékací misku nebo menší plech s vysokým okrajem a na dno naskládejte jednu vrstvu sušenek. Můžete použít karamelové sušenky, které se podávají ke kávě nebo velké cukrářské piškoty.

příprava tiramisu

Rozložené sušenky pokapejte tekutým kakaem a vše natřete ⅓ tvarohového krému. Na něj opět naskládejte vrstvu sušenek a opět provlhčete kakaovou vodou. Stejně postupujte i v další vrstvě. Nyní tedy máte poslední tvarohovou vrstvu a na ni přijde poleva z čokolády. Čokoládu nalámejte na menší kousky, zalijte mlékem a vložte do vodní lázně vařit.

Nejjemnější piškotové těsto s minimem úsilí a času: Tajemný recept mé babičky mohu konečně poslat dál

tiramisu

Průběžné míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Nyní jen stačí tvarohovou vrstvu zalít čokoládovou polevou a vynikající dezert je hotový. Dejte jej alespoň na hodinu pořádně vychladit do lednice a můžete podávat. Sušenky krásně nasáknou vlhkost a dezert se tak opravdu jen rozplývá na jazyku. I když to není to pravé italské Tiramisu, uvidíte, že i tato varianta vám zachutná.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*