Hořčičná marináda dokonale pozvedne chuť vašeho masa

Dejte drůbežímu masu dokonalou chuť. Zajistí ji unikátní hořčičná, která zajistí i skvělou křehkost, měkkost i šťavnatost. Stačí ochutnat. Pokud rádi grilujete, nebo chcete připravit maso na pánvi, tak si můžete být jisti, že neexistuje nic lepšího. Až tuto marinádu na mase ochutnáte, budete litovat že jste ji neznali kdykoliv dříve.

Připravte si tyto ingredience

Mnoho lidí si myslí, že hořčičná marináda je jenom smíchaný olej s hořčicí. To je velký omyl. Kdo čeká dokonalý výsledek, ten by měl využít všechny ingredience, které jsou v tomto receptu předepsány. Na jeden kilogram kuřecího masa budete potřebovat toto:

  • 0,5 kelímku kefíru
  • 0,5 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžičku červené papriky
  • 1 špetku pepře
  • 0,5 lžičky kari
  • 1 špetku soli
  • 1 lžíci dijonské hořčice

Stačí smíchat dohromady

Vaše hořčičná marináda vznikne velice jednoduše. Stačí vzít všechny ingredience a ty postupně smíchat dohromady. Vznikne zajímavá tekutá marináda, která vás zaujme jak svou konzistencí, tak i svou vůní, stejně jako svou chutí. Kdo má zájem, může i lehce inovovat a přidat více nejenom hořčice, ale třeba i česneku, nebo pálivé papriky. Vždy však vycházejte z tohoto základu.

Namarinujte maso

Když je hořčičná hotová, můžete se pustit do marinování masa. Berte vždy jeden kousek po druhém a v marinádě ho obalte tak, aby se dostala úplně všude. Jedině tak bude maso dokonale dochucené. Takto vložte maso do mísy, zalijte případným zbytkem marinády, uzavřete a dejte do lednice. Ideální je marinovat minimálně přes noc. Nejlepší dobou je 16–24 hodin.

Zajímavé tipy na závěr

Vaše hořčičná marináda je hotová. Chcete v souvislosti s ní zná i zajímavé tipy? Pamatujte, že se hodí jak na masa připravená grilováním, tak se klidně hodí i na maso pečené na pánvi, nebo na celé pečené kuře v troubě. Dokonce ji lze využít klidně i na maso krůtí, nebo i libové vepřové.

Pokud si chcete maso udělat do zásoby, není to problém. Klidně můžete maso namarinovat, zabalit do mikrotenových sáčků a vložit do mrazáku. Zde vše vydrží týdny a měsíce, podle toho, jak nízkou teplotu v mrazáku máte. Potom stačí jenom vyndat, nechat rozmrazit a již můžete začít s přípravou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]