Recept na lahodná zapečená kuřecí prsa v jediném pekáči: Manžel je chce pořád a říká jim nadýchané zlato

Často se nám stává, že po návratu z práce toužíme po chutné večeři, která ale není náročná na přípravu. Takovým receptem je kuřecí maso z pekáče.

Když se řekne kuřecí řízek, nemusí se nám ihned vybavit jen obalovaný kus masa, který si dopřáváme k bramborovému salátu. Kuřecí prsní řízky se dají připravit i lahodným způsobem se spoustou zeleniny a to z jednoho pekáče. Hotové jídlo se hodí nejen jako chutná a nenáročná večeře, potěší i naše hosty při zvláštních příležitostech.

Ingredience potřebné na přípravu kuřecích prsou z pekáče:

  • kuřecí řízek – 2 kusy
  • sůl – 1,5 lžičky
  • sušený česnek – 1/2 lžičky
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce
  • cibule – 50 gramů
  • vejce – 3 kusy
  • zakysaná smetana – 200 gramů
  • sušená zelená cibule – polévková lžíce
  • strouhanka – 3 polévkové lžíce

Kuřecí maso z kastrolu

Kuřecí si řízek si nejprve očistíme a poté nakrájíme

Připravené maso zbavíme nečistot, opláchneme studenou vodou a následně jej nakrájíme na malé kousky o rozměrech asi 2×3 centimetry. Tyto kousky přemístíme do misky, kam k nim přidáme lžičku soli, sušený česnek a pepř. To vše promícháme a přilijeme slunečnicový olej. Maso umístíme do zapékací mísy v rovnoměrné vrstvě.

Lahodné rizoto jsem vylepšila touto tajnou přísadou: Rychlý pokrm si zamiluje i ta nejzmlsanější rodina

Kuřecí maso z kastrolu

Správným vrstvením dosáhneme ideálního výsledku

Na vrstvu masa přidáme vrstvu cibule, kterou jsme si nakrájeli na kolečka. To vše přelijeme vejci, které si rozklepneme do mísy a smícháme spolu se zakysanou smetanou, špetkou soli, sušenou zelenou cibulí a strouhankou. Takto připravenou mísu s masem a smetanovo-vajíčkovou omáčkou umístíme do trouby, kterou jsme si předem předehřáli na 200 stupňů.

Kuřecí maso z kastrolu

Pokrm hlídáme, aby se nám nevytvořila kůrka

Pekáč s masem v troubě pečeme po dobu 30 minut, aby se nám povrch pokrmu nespálil, je dobré jej přikrýt alobalem, který odstraníme 10 minut před koncem pečení. Takto připravené kuřecí maso je opravdu vhodným kandidátem na sváteční stůl, protože rozhodně zaujme nejen svým vzhledem, ale také výslednou chutí. Díky zakysané smetaně totiž nedojde k tomu, že by se kuřecí maso během pečení vysušilo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*