Z roztěkaného příchodu byla na ženách vidět extrémní nervozita. Již od 1. pohybu stálo publikum na nohou

Fotografie: Depositphotos

Do dlouhé řady v bazénu se postavilo devět žen. Chvilku vyčkávaly, jakmile ale začala hrát hudba, stalo se něco, co nečekali ani porotci, ani publikum.

Synchronizované plavání je mimořádně efektní sportovní disciplína, která ale bohužel není příliš často vidět na televizních obrazovkách. Umělecká kombinace plavání, gymnastiky a tance ale i přesto vytváří jedinečný zážitek a přitahuje zraky mnohých diváků. Tato disciplína patří mezi náročnější sporty, vyžadující precizní koordinaci, sílu a spolupráci.

Devět něžných žen a tóny rockové kapely

Synchronizované plavání je velmi náročné z fyzického, ale i psychického pohledu. Kromě toho, že vystupující musí být mezi sebou maximálně sehraní, musí také dlouhou dobu vydržet pod vodou na jeden nádech. To je informace, na kterou na svých stránkách upozorňuje stránka Podaj.  

Často se nám při tomto pojmu vybaví rutinní choreografie, která je předváděna na klasickou hudbu. Tým španělských žen se ale rozhodl s touto disciplínou vypořádat jinak. A soutěžící dobře udělaly. Díky svému jedinečnému vystoupení se zapsaly do historie OH v roce 2009, jak uvádí deník InspireMore.

Po dokonalém začátku obřadu nastal zlomový moment, ze kterého svatebčanům zatrnulo

Vystoupení, které vešlo do historie

Skutečně neobvyklým způsobem se tehdy k této disciplíně postavila skupina žen ze Španělska. Jejich vystoupení nebylo klasické, zcela originálně jej doprovázela hudba rockové kapely Led Zeppelin. Díky své odvaze a originálnímu pojetí se Španělky staly držitelkami zlaté medaile. Video z jejich vystoupení dodnes patří mezi jedny z nejvíce sledovaných.

Nejedná se o jediný příběh, který se šíří mezi lidmi a dojímá i neznámé uživatele. Unikátním nápadem se do historie internetových videí zapsal také mladík, který předvedl jedinečné vystoupení na vlastní svatbě. Nejen jeho novomanžela, ale ani přítomní hosté nemohli věřit tomu, co vidí. O tomto příběhu jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali v minulosti.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*