Zapomeňte na suché karbanátky z mletého masa. Díky tomuto receptu získáte ty nejjemnější masové šišky

Mleté maso

Kebab se řadí mezi exotická jídla, nepatří běžně do naší kuchyně. Přesto si ale v pohodlí domova můžeme připravit jeho českou verzi, která zaručeně překvapí jedinečnou chutí.

Pojem kebab ve svém překladu znamená smažené maso. To nám dává v jeho přípravě v celku volnou ruku a je tak velmi jednoduché toto orientální jídlo připravit i jiným, méně neobvyklým způsobem. Pokud takto připravené maso doplníme ještě o chutnou omáčku, vznikne nám tak chod, který nebudeme chtít přestat jíst.

Ingredience potřebné na přípravu kebabu:

  • 1 kilogram mletého hovězího masa
  • 500 gramů kuřecího filetu
  • 3 středně velké cibule
  • 50 gramů koriandru
  • 3 středně velká rajčata
  • 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky cukru
  • lžíce olivového oleje
  • 10 gamů kopru
  • ½ lžičky octa
  • 80 mililitrů rostlinného oleje
  • sůl, pepř, uzená paprika, kmín
  • 3 stroužky česneku

Mleté maso

Kombinací masa vznikne jedinečná chuť

Na jemné kousky si nejprve nakrájíme kuřecí maso, ke kterému přidáme stejným způsobem připravenou cibuli. Vše dáme do mixéru a umixujeme hladkou hmotu, kterou následně přendáme do misky k mletému hovězímu masu. Vzniklou směs dochutíme pomocí soli, pepře, papriky, kmínu a najemno nasekaného koriandru.

Recept na lahodná zapečená kuřecí prsa v jediném pekáči: Manžel je chce pořád a říká jim nadýchané zlato

Mleté maso

Aby maso chytilo chuť koření, potřebuje odpočinek

Připravené maso překryjeme fólií a dáme odpočívat do lednice na dobu 2–3 hodin. Mezitím se vrhneme na přípravu omáčky, kterou budeme s masem servírovat. Na tu budeme potřebovat rajčata, která zbavíme slupky a nakrájíme na plátky. Ty postupně vložíme do mixéru, přidáme také 3 stroužky česneku, rajčatový protlak, cukr, sůl a olivový olej.

Mleté maso

Kombinace omáčky, masa a marinované cibule

Posledním komponentem na talíři bude marinovaná cibule. Je zapotřebí nakrájet cibuli na tenké plátky, ty v misce smíchat s octem a rostlinným olejem. Takto připravenou surovinu necháme 10 minut marinovat. Z odloženého masa vytvoříme krátké klobásy, které postupně opečeme na pánvi s olejem, z obou stran, dozlatova.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*